Den 39-årige billedkunstner Jonas Pihl er mester for vindende murmaleri

AALBORG: Aalborg og den gamle eternitgrund får om føje tid et spritnyt og særdeles iøjnefaldende vartegn, der formentlig vil vække både glæde og behag hos beskuerne.

Den kæmpestore og grå tvillingesilo har nu i en årrække stået som et farveløst - og måske også lidt trist - minde om en svunden tid på Nitten, som Eternitfabrikken også hed i folkemunde, og kreative hjerner og initiativrige mennesker har derfor besluttet at friske betonmonumentet op.

Tvillingesiloen skal nemlig have et nyt look, og den skal have både farver og motiver, der ikke blot sætter sig på nethinden - men som også sætter noget i gang hos tilskueren og på den måde bliver et "levende" monument om en markant og historisk tid, der var engang i arbejderbyen Aalborg.

Står for projekteringen

Betonfladerne på tårnene skal nemlig transformeres om til et spillevende murmaleri, og det bliver den 39-årige billedkunstner Jonas Pihl, København - der har skabt selve kunstværket og maleriet - som nu skal stå for projekteringen over på tvillingetårnene.

Kort fortalt har der været udskrevet en konkurrence om det bedste og mest velegnede motiv og murmaleri, og der indkom ikke færre end 19 konkrete forslag.

Og det blev altså tvillingerne, som vandt den hårde kamp om ikke blot tårnenes gunst - men også dommerkomiteens.

Jonas Pihl siger til NORDJYSKE, at han selv har navngivet kunstværket "Tvillingerne".

- Og det er naturligvis afstemt efter, at mit kunstværk skal overføres til tvillingetårnene, forklarer han.

Vinderen og vindermotivet blev således afsløret ved et arrangement hos Plus Bolig i Aalborg, der har til huse på Eternitten, og boligselskabet er selv ejer af tvillingesiloen - eller tvillingetårnene, som nogle også kalder dem.

Afdelingsdirektør Lene Hjorth, Jyske Bank, oplyser, at malerarbejdet går i gang i begyndelsen af maj måned, og kunstværket skal efter planen være færdigt i slutningen af juni.

- Vi regner med, at den samlede pris for kunstværket bliver på knap én million kroner.

Altid to modpoler

Hun siger videre, at udgiften afholdes af Jyske Bank, malervirksomheden Flügger og Plus Bolig.

Det praktiske malerarbejde af tårnene er lagt i hænderne og penslerne på malerelever fra Techcollege Aalborg.

Billedkunstner Jonas Pihl siger selv om sit kunstværk:

- Jeg har malet og tegnet hele mit liv, og alle mine værker har altid indeholdt to modpoler.

- Tvillingesiloen har også to sider, og på den ene side har jeg medtaget den gamle eternitfabrik og eksempelvis tandhjul.

- På den anden side har jeg fokus på viden, som bl.a. er symboliseret ved bøger i maleriet.

Jonas Pihl siger videre, at hans kunstværk illustrerer både fortiden, nutiden og fremtiden, og at han har forsøgt at skildre den lokale transformation af Aalborg fra en industriby til en vidensby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...