Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv fra den nordjyske hovedstad

Han var der, Peder Barke, og det har han også forsøgt at fortælle kommunen utallige gange, så det kunne komme på det åndssvage skilt. Han var der under Grevens Fejde, Clementsfejden og alt det der, og det var sgu da ham, der gjorde det hele, men så er man på toilettet i to sekunder for at nette sig, og så er Skipper Clement løbet med al æren.

Hold kæft, en nar.

- Jamen, jeg kan slet ik’ ha’ det, siger en tydeligt utilfreds Peder Barke.

Og det er bare noget af det, Peder Barke de sidste 500 år, jævnligt og altid forgæves, har forsøgt at få kommunen til at skrive på skiltet og lige lidt hjælper det. Der står stadig, at Peder Barkes Gade er “navngivet efter Peder Barke, der i øvrigt er ukendt.”

Men nu er det nok. Nu er det simpelthen nok for manden, ingen øjensynligt aner hvem er, men som har en gade i det centrale Aalborg opkaldt efter sig.

- Come on. Kom nu lidt.

For nu overvejer de satansparkme at ændre gadenavnet, så gaden kan blive opkaldt efter “en rigtig kendt nordjyde, sådan en man kender”, som de sagde inde på kommunen, sidst Peder Barke klagede over skiltet. Og det har fyldt Barkes bæger op forbi overfladespændingen. Han får knopper, siger han.

- Jeg får knopper!

Allerede da skiltet kom op, kontaktede Peder Barke kommunen. Hvad han troede ville være en smal sag, viste sig at være det modsatte. Ingen husker hans bedrifter, eller hvem han er i det hele taget og det gør ikke rigtigt indtryk på nogen, når han fortæller det. Til uendelig frustration.

Så nu står vi i køen nede på kommunen, så de igen-igen kan høre om dengang, Peder Barke var Kong Hans’ magtfulde departementschef og om da han i 1825 med de bare næver åbnede Limfjorden mod havet i vest, fejlagtigt tilskrevet en stormflod. Alt sammen uden anerkendelse, uden tak og hurtigt glemt.

- Det var også mig, der tippede Utzon om tagkonstruktionen nede i Sydney og scoutede Frank Strandli.

Det havde jeg helt glemt, han havde, Peder Barke, hvis ukendthed og kvaler med den, vi tidligere har omtalt på nærværende spalteplads, men det husker sikkert kun de færreste. Han er bare ikke sådan en, man husker. Det må jeg jo også bare som neutral observatør melde. Ikke at humøret mildnes overhovedet, når man forklarer ham det.

Det hjælper heller ikke at skifte emne eller minde om, at han måske bare skal lade det ligge og finde noget andet at være utilfreds med, ligesom alle mulige andre ukendte nordjyder.

Tag bare nyheden om at jyder betaler mere for strøm end københavnerne på Sjælland. Så sidder de der i deres fine saloner med deres billige el. Og det forpulede vejarbejde, forsinkelserne med Plussen eller hvad fanden den pangelbus nu hedder, inflationen, skrigmågerne, minkene, alt muligt. Hvad sker der lige for det? Der er masser af muligheder og alt det der er Barke da også utilfreds med. Men det med skiltet, det er alligevel på et andet niveau. Det irriterer helt ind i marven. Det er ikke til at slippe.

Det har været vores tur et stykke tid nu.

- Om jeg kan sende det på mail? Laver I fis eller hvad, hører jeg Peder Barke sige.

Men det gør de ikke.

- Du kan også bruge kontaktformularen på hjemmesiden.

Lau Aaen
Privatfoto

Lau Aaen (f. 1982) skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv til aalborg:nu fra den nordjyske hovedstad med et skarpt blik for den omkringliggende verden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...