Der er ikke grund til bekymring, siger bademester

AALBORG: Har du lyst til en dukkert i Aalborg Havnebad? Så skal du være forberedt på, at du får selskab af især alger men også vandmænd i nogle dele af det store bad.

Her på aalborg:nu har vi hørt fra brugere, der ikke har lyst til en dukkert i varmen på grund af det grumsede fjordvand. Det vil vi naturligvis undersøge nærmere, og en tur hen til badet torsdag ved middagstid viser da også, at der er noget om snakken. Flere af badegæsterne havde nemlig ikke lyst til at hoppe i vandet.

Vi har naturligvis fået fat i Sebastian Prenta, der er bademester i både Vestre Fjordpark og Aalborg Havnebad:

- Jeg kan godt forstå, hvis man synes, det er mærkeligt eller ubehageligt. Men der er ikke grund til bekymring, det er hverken farligt eller sundhedsskadeligt, siger han.

- Havnebadet flyder på toppen af fjorden, og derfor er det fjordvandet, man bader i. Strømmen trækker algerne ind, og når de har sværere ved at komme ud igen, så skyldes det, at et sikkerhedsnet er spændt ud, og det skal de igennem.

Sikkerhedsnettet forhindrer omvendt også de fleste større fisk og brandmænd i at komme ind - ligesom det selvfølgelig er sat op af sikkerhedshensyn.

Hvis der er eksempelvis for mange vandmænd i havnebadet, så sørger livredderne for, at de bliver pumpet ud igen - noget der allerede er sket en gang tidligere i år.

Modsat Aalborg Havnebad er fjordvandet rent i Vestre Fjordpark. Det skyldes, at vandet der kommer gennem en pumpestation, mens Aalborg Havnebad som nævnt flyder ovenpå vandet.

Du kan se algerne og vandmændene, der er i dele af havnebadet, i videoen herunder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...