Benjamin Phillip startede i 2014 Teeshoppen, som er gået fra at være en lille iværksættervirksomhed til en stor og international forretning. Arkivfoto: Martin Damgård
Mennesker

Ulovligt: Kendt iværksætter lånte 662.000 kroner af egen kasse

Ejeren bag den hurtigt voksende tøjvirksomhed Teeshoppen forklarer ulovligt lån med "manglende rådgivning." Han har travlt med at erobre nye markeder

01. juli 2022 kl. 15:32

AALBORG: 20'erne kan være en travl tid for de fleste, og det er også tilfældet for 27-årige Benjamin Phillip, der har haft fart på.

De seneste tre måneder har han som direktør og ejer af Teeshoppen sparket døren ind til fem nye markeder. Tøjforhandleren med fokus på basis-modetøj er nu at finde i både Tyskland, Holland, Sverige, Norge og Storbritannien samt Tjekkiet.

Med foden solidt plantet på speederen opstår en øget risiko for at begå fejl. Af årsregnskabet for 2021 fra selskabet bag Teeshoppen, Noodle Firm ApS, fremgår det, at virksomheden har ydet et ulovligt aktionærlån til ejeren på 662.000 kroner.

Det fremgår også, at det ulovlige aktionærlån sidenhen er blevet vekslet til en lønudbetaling, og dermed har ejeren selv rådet bod på skaden, fortæller han.

- Fejlen består i ingen rådgivning, og det er netop også derfor, jeg har stiftet en professionel bestyrelse, ansat en økonomidirektør og skiftet revisor, siger Benjamin Philip.

- Formålet med at trække pengene ud af virksomheden var at foretage en investering, der var i virksomhedens interesse, men det juridiske grundlag for udførelsen var ikke korrekt, og det skal der selvfølgelig være styr på - og det er der kommet, tilføjer han.

Ulovlige aktionærlån

Det er i skattemæssig forstand et ulovligt aktionærlån, når en personlig hovedaktionær f.eks. hæver penge i selskabet eller lader selskabet afholde sine private udgifter, uden hovedaktionæren har et tilgodehavende i selskabet, der kan dække hævningen/udgiften.

Et ulovligt aktionærlån er skattepligtigt og beskattes på det tidspunkt, hvor lånet opstår – altså på det tidspunkt hvor hovedaktionæren hæver pengene.

Hovedaktionæren skal enten medregne beløbet som løn eller som udbytte.

Virksomheden formåede trods nedgang i indtjeningen og en stor bøde at tjene et tilforladeligt millionbeløb. Det kan du læse mere om på Nordjyske.dk.

Tøjbutikken Teeshoppen på Boulevarden i Aalborg. PR-foto
Annonceret indhold

Nyeste