Under en badetur forsvandt Nicolai Bergulffs studenterhue på mystisk vis

AALBORG: Når Nicolai Bergulff de kommende dage, som et par tusinde øvrige studenter, kører Aalborg tynd i studentervogn, bliver det uden hue på hovedet.

I forbindelse med en badetur i de meget tidlige morgentimer fredag forsvandt den nyslåede handelsstudents hue nemlig på lettere mystisk vis fra havnefronten.

- Han er dybt ulykkelig, og vi er rimelig desperate. Den hue kan jo ikke lige erstattes, fortæller Nicolais mor Bettina Bergulff Jensen.

Sammen med sønnen har hun fredag morgen ledt havnefronten tynd i et forsøg på at opstøve den forsvundne, men letgenkendelige hue, der har navn broderet bag på.

- I flere dage har han talt om, hvornår han skulle hoppe i havnen sammen med de andre, sådan at de kunne få en bølge i huen for at være hoppet i havnen, forklarer hun.

Fredag morgen skulle det være. Men fordi stormremmen i Nicolais hue var knækket, lod han den - i modsætning til kammeraterne - blive på kajkanten mellem Prinses Juliana og Østre Kanalgade sammen med tøjet.

Katrine Schousboe
Studentertid er fest og farver. Men for Nicolai Bergulff (liggende) er glansen gået lidt af det hele med tabet af studenterhuen.Privatfoto

- Da han kravler op af stigen fra vandet, ser han en mand løbe væk. I første omgang bemærker han ikke lige, at hans hue er væk, men da han kommer helt op på kajen, er huen ikke længere oven på stakken af tøj. Selvfølgelig kan vi ikke med sikkerhed sige, at den er stjålet, men det er altså lidt mærkeligt, siger Bettina Bergulff Jensen og tilføjer, hvordan sønnen i første omgang reagerede med vrede over, at nogen kan finde på at tage den slags, men siden blev godt og grundigt ked af det.

- Klokken 06 måtte jeg sende ham i seng, og bede ham sove lidt. Mange kan nok sætte sig ind i hvor meget, den betyder for ham. For selv om han kan få en erstatningshue, bliver det aldrig det samme. Det er ikke den rigtige med alle historierne til. Det er så ærgerligt, og der er jo inden andre end ham, der har glæde af den, siger hun.

Til dimission fredag eftermiddag har hun fundet sin egen gamle hue frem, som sønnen kan få på, så han i det mindste har en. Men de kommende dage bliver sandsynligvis hue-løse.

- Min frygt er, at den er blevet taget og kastet i havnen, for så finder vi den ikke igen. Mit håb er, at den er blevet smidt et sted, og at folk, der går tur i området vil kigge efter den, lyder det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...