23-årige Karen Bech er nomineret til Oluf Brønnum Fondens Talentpris

AALBORG: - Jeg skulle lige have dej af hænderne, smiler Aalborg-pigen Karen Bech fra sin arbejdsplads, Restaurant Kanalen i København.

Og ikke nok med, at den 23-årige kok kan glæde sig over, at hun har hænderne fulde af et fag, hun kan lide. Hun kan også glæde sig over, at hun har fået en fornem nominering oveni kokkehatten.

Karen Bech blev i september 2017 uddannet fra Comwell Hvide Hus i Aalborg, og det er hendes faglærere fra Tech College, der har nomineret hende til Danmarks største talentpris for kokke, Oluf Brønnum Fondens Talentpris.

Anne Helene Kahr Thomsen
Det er her hos Comwell Hvide Hus i Aalborg, Karen Bech er uddannet. Privatfoto

Med prisen følger 50.000 kroner.

Og den unge kok er ikke i tvivl, at hvis hun vinder, så skal hun nok finde noget at bruge pengene til.

- For det første er jeg slet ikke færdig med at rejse ud og smage på verden, og jeg vil blandt andet vildt gerne til New York, hvor jeg har været allerede, men slet ikke blev færdig med at udforske, siger hun.

- Og så kunne jeg godt tænke mig at komme på noget efteruddannelse i indenfor chokolade - måske endda en uddannelse som chocolatier.

Anne Helene Kahr Thomsen
Gourmetmad står den unge koks hjerte nær - og drømmen om at arbejde i en Michelin-restaurant lever i bedste velgående.

Fremtiden er helt sikkert indenfor kokkebranchen, fortæller hun.

Indtil videre bliver hun i København, for hun har ambitioner om indenfor en overskuelig årrække at komme til at arbejde på en Michelin-restaurant.

- Men jeg synes også, at der sker rigtigt mange spændende ting i Nordjylland lige nu, siger hun.

- Og jeg er egentlig også kommet til at love min mor, at jeg kommer hjem på et tidspunkt.

Prisen uddeles som en finale i forbindelse med en dimissionsfest af nyudlærte kokke på Aarhus Tech 21. september. Og Karen Bech skal konkurrere med andre andre nominerede talenter fra kokkeskoler fra Fyn og Jylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...