25-årige Laura Sahl har tidligere deltaget i madprogrammet og endte på en flot andenplads. Nu kæmper hun mod andre erfarne Masterchef-aspiranter i juleudgaven

Laura Sahl har et stort madhjerte og elsker at fremtrylle kreative retter. Det fik hende i 2016 til at tage udfordringen op i den ordinære udgave af TV 3s program Masterchef, hvor hun endte på andenpladsen. Nu er den unge aalborgenser endnu gang klar i Masterchef-køkkenet, hvor den står på julemad i alle afskygninger. Denne gang er konkurrencen dog blevet hårdere. Laura Sahl er nemlig oppe imod tidligere deltagere, der alle er kommet langt i konkurrencen.

– Folkene bag programmet kontaktede mig i foråret for at spørge, om jeg ville være med i den her lille ekstra runde mod tidligere finalister og andre deltagere, der kom relativt langt. Jeg tænkte, det kunne være sjovt at være med igen og udfordre mig selv. Også for at se min egen udvikling. Jeg var kun 21 år sidst, jeg var med i programmet, fortæller Laura Sahl.

Camilla Gammelgaard Johansen
Her ses alle 12 deltagere i Masterchef jul 2018. PR Foto

Det er i alt 12 deltagere, der kæmper om titlen og trofæet i årets udgave af Masterchef Jul, og det er naturligvis de kendte dommere Jesper Koch, Jakob Mielcke og Thomas Castberg, som styrer slagets gang. I 12 afsnit udfordrer de deltagerne i danske juleklassikere, som flæskesteg, medister, æbleskiver og risalamande. Deltagerne skal også prøve kræfter med det udenlandske jule-køkken, og får blandt andet svar på, hvad man spiser i Østrig, når julefreden sænker sig.

Juletemaet passer Laura Sahl glimrende:

– For mig er det fint, at det er en juleudgave. Jeg har det godt med julemad og klassiske danske teknikker. Jeg kan godt lide at nyfortolke dem, så det faldt mig ret naturligt, siger hun.

Der var dog ikke meget julehygge at spore i køkkenerne, så snart konkurrencen for alvor gik i gang:

– Den forsvandt med det samme, for der er jo ingen, der vil hjem. Vi vil alle sammen gerne gå hele vejen. Når man er oppe imod så mange gode deltagere, så er der også et større pres på en, og så er der ingen indledende runder i den her udgave. Det er lige på og hårdt, fortæller Laura Sahl.

Drømmen om at arbejde mere med mad er kommet tættere på siden hendes første deltagelse i madprogrammet. For udover at arbejde på deltid som frisør, så er Laura Sahl begyndt at undervise i madlavning på folkeskoler med det formål at inspirere unge til at vælge en erhvervsuddannelse som for eksempel kok.

Lige nu er hendes samarbejdspartnere i øvrigt ved at sætte det sidste punktum på hendes nye hjemmeside for madbloggen MadmedLaura, der gerne skulle gå i luften i nærmeste fremtid. Her deler hun opskrifter og inspirerer til jordnære og familievenlige retter.

– Jeg har ikke intentioner om at blive kok, men jeg vil rigtig gerne leve af at lave mad ved for eksempel at lave kogebøger, undervise og køre videre med bloggen, afslutter hun.

Hvis du gerne vil se mere til Laura Sahl, så kører Masterchef mandag-torsdag fra 19-20 på TV 3, og så kan man finde programmerne på Viaplay.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...