Aalborg Golf Klub får "rigtig" restaurant

AALBORG: Jægerspris hedder den nye restaurant i Aalborg Golf Klub – Jægerspris har fået navn efter golfklubbens adresse på Jægersprisvej, 5-6 km vest ude af Aalborg.

Efter perioder med cafeterialignende løsninger skulle der ske noget nyt, så efter sommerferien forpagtede klubben imidlertid for første gang i mands minde sin beværtning ud – til Mike.

25-årige Mike Høegh Simonsen, kok på kokkelandsholdet med bl.a. to VM-guldmedaljer, er landet og har travlt i Aalborgs nyeste restaurant. Himmerlands-kødet skæres og hakkes selvfølgelig fra bunden, de friske fisk kommer direkte fra auktionen i Hirtshals, surdejsbrødet dufter ny- og hjemmebagt, hønsesalaten er rørt helt fra bunden og alle grøntsager, frugt og urter naturligvis økologiske. På Mikes nyåbnede Restaurant Jægerspris med den skønne naturbeliggenhed ved Restrup Enge er der ingen genveje med smagløse halvfabrikata.

- Væk er tidligere skovhuggerstore portioner med bøfsandwich og frituremad, som jeg forstod kun et mindretal af specielt klubbens kvindelige medlemmer havde mod til at vove sig i kast med, forklarer Mike Høegh Simonsen.

Mike Simonsen, indehaver af den nye Restaurant Jægerspris, foran Aalborg Golf Klub. Foto: Svenn Hjartarson

I stedet er der nu spændende ”feminine serveringer” - som Mike siger - med langt mere kvalitet men i mindre portioner, baseret på flotte lokale bæredygtige råvarer til betalelige priser - det er bl.a. Mikes bud på en vellykket restaurant i de velplejede naturomgivelser med direkte udsigt over klubbens puttetræningsbane og afsluttende greens til skov og sø. Selvfølgelig bestilt ved og serveret – ofte af Mike selv - direkte ved bordene.

Det er ikke kun golfklubbens egne 1500 medlemmer der kan nyde godt af maden. Udefrakommende som interesserer sig mere for mad, end for golf er også velkommen. Den unge restauratør vil gerne trække flere ud af til sin nye restaurant i det lyse restaurationslokale.

Den unge landsholdskok byder på bl.a. delikate, mindre omfangsrige stykker smørrebrød med finesse til frokost, suppleret med spændende salater, klassisk æggekage og f.eks. friskrørt tatar med håndskårne fritter samt pandestegte fisk. Der kan også kan vælges frikadeller med spidskål, sæsonens bagte fisk og suppe og Ribeye-steak med tomatiseret hjemmelavet bearnaise. Til dessert kan man nyde Gateau Marcel, dansk æblekage eller pandekager med appelsinsauce. Alt sammen på kortet, der er ens frokost og aften.

- Mine år med landsholdet, min uddannelse og mine tidligere job har lært mig, hvordan man tilbereder og fremhæver råvarernes kvalitet i spændende kombinationer uden at strø om os med dyr kaviar og trøfler. På Jægerspris er det selvfølgelig ikke vanvittigt tidskrævende pincetgourmetkreationer. Men det gode måltid og den gode smag til rimelige priser, lyder fra Mike.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...