Alene i den forgangne weekend blev der begået hærværk mod ikke færre end 10 busskure

AALBORG: Det er 100 procent sikkert, at det ikke er "Smadremanden", der nu er sluppet løs i Aalborg og omegn med det ene formål for øje at smadre så mange busskure som overhovedet muligt.

Men hærværksmændene - eller skal vi snarere sige de unge lømler - er alligevel derude i samfundet, hvor de drager huserende rundt i byen på deres knallerter og ødelægger f.eks. busskure i hobetal.

Det er i hvert fald den teori og opfattelse, som trafikplanlægger Morten Jensen fra Aalborg Kommunes kollektive trafikafdeling har.

- Det er en plage uden lige og et problem, som er meget svært at komme til livs, siger Morten Jensen til aalborg:nu og tilføjer, at hærværket formentlig begås på grund af kedsomhed.

Torben O. Andersen
Det var et sørgeligt syn, der mødte buspassagererne, da de mødte op i busskuret på Niels Bohrs Vej. Foto: Torben O. Andersen

Trafikplanlæggeren oplyser, at der alene i den forgangne weekend er begået hærværk og smadret ruder i ikke færre end 10 busskure rundt omkring i byen.

Det er således gået ud over tre busskure på Humlebakken, to på Langagervej og ét hver sted på følgende lokaliteter: Niels Bohrs Vej, Øster Uttrup Vej, Pontoppidanstræde, Storvorde og Klarup.

Morten Jensen:

- Det er de steder, som vi på nuværende tidspunkt har fået meldinger om, men jeg kan naturligvis ikke vide, om der eventuelt også skulle være andre steder, som vi bare ikke har hørt om endnu.

Torben O. Andersen
Aalborg Kommune står selv for driften og vedligeholdelsen af ca. 250 busskure i hele kommunen, og et lignende antal serviceres af firmaet AFA JCDecaux, som kommunen har lavet aftale med. Foto: Torben O. Andersen

Den kommunale trafikplanlægger henviser også til, at det er en yderst bekostelig affære at montere nye ruder og i det hele taget at rydde op efter hærværk.

Morten Jensen siger, at regningen for at istandsætte et enkelt busskur - alt efter hvor omfattende ødelæggelserne er - meget vel kan beløbe sig til et sted mellem 5.000 og 10.000 kroner.

- En optælling, som vi lavede før denne weekends hærværk, viser, at vi har haft smadrede ruder i busskure hele 19 gange i perioden 1. december 2018 til 12. juli i år.

Torben O. Andersen
Det er en yderst bekostelig affære at montere nye ruder og i det hele taget at rydde op efter hærværk, og regningen kan meget vel beløbe sig til et sted mellem 5.000 og 10.000 kroner for at istandsætte et enkelt busskur. Foto: Torben O. Andersen

Aalborg Kommune står selv for driften og vedligeholdelsen af ca. 250 busskure i hele kommunen, og et lignende antal serviceres af firmaet AFA JCDecaux, som kommunen har lavet aftale med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...