18-årige Emilie Marie Eriksen skal dyste om titlen som årets unge forsker

AALBORG: Emilie Marie Eriksen fra Aalborghus Gymnasium er en af de regionale vindere i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence Unge Forskere.

Hun skal nu videre til den nationale finale i København, hvor hun er kandidat til titlen som Årets Unge Forsker 2019.

Den 18-årige, der går i 3.g, har et lyst hoved i mere end én forstand. Med sit forskerprojekt ”Moderne bakteriofagterapi” blev hun en af senior-vinderne i den regionale semifinale i talentkonkurrencen Unge Forskere. Semifinalen foregik i øvrigt på hjemmebane på Aalborghus.

Bakterier, der er resistente over for antibiotika er et stigende problem, der koster mange menneskeliv globalt set. Emilie Marie Eriksen har lavet forsøg med en virustype, bakteriofager, der kan bekæmpe bakterier og måske kan blive et nyt våben mod resistens som erstatning for antibiotika.

Hård konkurrence i finalen

Dommerjuryen var meget begejstrede for Emilie Marie Eriksens projekt, der lå blandt de øverste ved semifinalens afslutning. Motiveringen for finalepladsen lød blandt andet:

- En ny og interessant vinkel på en stadigt voksende problematik omkring multiresistente bakterier. Med en sikker præsentation og medbragte resultater var formidlingen i top. Emilie er fagligt meget sikker og opdateret på nyeste forskning inden for området.

Projektet om bakteriofager startede som et SRP-projekt i gymnasiet. Emilie har siden arbejdet videre på det, og nu er det altså blevet så originalt og gennemarbejdet, at hun skal til København 28.-30. april for at stille op i den nationale finale ved Science Expo i Bella Center i Forum. Her kommer hun i hård konkurrence med knap 50 andre seniorfinalister fra hele Danmark.

I alt var 20 unge senior-forskertalenter udtaget til den regionale semifinale i Nordjylland. Heraf gik halvdelen videre til den nationale semifinale.

Talenterne kæmper om titlen som Årets Unge Forsker 2019 og en præmie på 25.000 kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...