Vores by er under stor forandring, men på værtshuset i Slotsgade kan du opleve det gamle Aalborg over en kold øl

AALBORG: Carl-Johan Jensen er aalborgenser helt ud i fingerspidserne, og han elsker sin by så meget, at han har valgt at indrette Aalborg Slotskro som en stor hyldest til byen. Faktisk kan der nærmest ikke klemmes mere op på de fyldte vægge, hvor der hænger billeder af byens store personligheder gennem tiden, kongelige besøg, sportsstjerner og meget mere. Værten er i øvrigt selv lidt af en historiefortæller, og han kan både gøre turister, tilflyttere og lokale klogere på byen og dens historie.

Camilla Gammelgaard
Slotskroen er et legendarisk sted i Aalborg. Foto: Andreas Falck

Ude fra ligner Aalborg Slotskro et ganske almindeligt værtshus, men indenfor gemmer stedet på en helt særlig atmosfære med lokalhistoriske vingesus. Der er nordjysk øl på hanerne, og væggene bugner med billeder fra Aalborg igennem tiden, og værten bag baren er klar med historier til dem alle sammen.

– Der hænger familiære billeder af for eksempel min bedstefar og min far, og så er der billeder, som jeg har fået foræret af forskellige folk, fortæller Carl-Johan Jensen.

Den første ejer, Erik Poulsen, åbnede Aalborg Slotskro helt tilbage i 1940, og derfor kan stedet meget vel kategoriseres som en unik tidslomme i en by, der er under hastig forandring. Her kan man over en øl suse tilbage til det gamle Aalborg og kigge lidt på, hvordan her så ud en gang, og hvem, der har haft betydning for byen. Det var også Carl-Johan Jensens tanke, da han i 2006 overtog stedet.

– Mine rødder er i Aalborg, og jeg elsker byen. Så da jeg overtog Slotskroen, valgte jeg at indrette den som en hyldest til Aalborg. Både i forhold til sport, kultur, bygninger og arbejdspladser. Det kan være alt muligt, fortæller han.

Camilla Gammelgaard
Væggene er også en hyldest til sporten, og både AaB, Aalborg Freja og Aalborg Chang er repræsenteret. Foto: Andreas Falck

Alle sportsbillederne hænger i et mindre særskilt lokale, som ofte bruges af større grupper, der gerne vil sidde sammen. Det kan for eksempel være unge mennesker, der sidder og rafler og snakker. Der er også en del studerende, der bruger rummet til at sidde og kigge i bøgerne om byen, fortæller indehaveren.

Tilbage i det store lokale er baren centrum, og her går snakken lystigt om stort og småt. Carl-Johan Jensen fortæller blandt andet om det våbenskjold, der hænger på væggen:

– Det er lavet af min bedstefar i 1910. 61 år efter kom den daværende borgmester, Marius Andersen, ud til min far til hans 25 års jubilæum som formand på Aalborg Havn og gav det retur i gave, fortæller han.

Og det er ikke kun de danske gæster, der kan få sig en god historie på værtshuset. Indehaveren har også et særligt godt forhold til de mange nordmænd, som lægger vejen forbi.

– Jeg starter som regel med at sige, at jeg hedder det samme som hovedgaden i Oslo (Karl Johan Gaten), og så er vi allerede på bølgelængde, siger han med et smil.

Camilla Gammelgaard
Carl-Johan Jensen har besøgt Slotskroen siden 1966, og i 2006 overtog han og konen selv stedet. Foto: Andreas Falck

Udover de mange fantastiske billeder, så byder Aalborg Slotskro også på live musik flere gange om måneden. Til jazzjam hver anden torsdag kan man endda selv give den gas med instrumenterne, fortæller indehaveren.

Og den helt unikke stil på Slotskroen fortsætter længe endnu, hvis det står til ham selv.

– Jeg bliver ved, så længe jeg kan. Jeg er jo kun 71, og det er jo ingen alder i dag, siger han med et smil.

– Slotskroen er mit barn, og jeg bliver aldrig træt af det.

Camilla Gammelgaard
Man finder Aalborg Slotskro i Slotsgade 35. Foto: Andreas Falck
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...