Tre stolte ledende overlæger: Eva Korup fra Hjertemedicinsk Afdeling, Jens Grønlund og Allan Kornmaaler Hansen fra Karkirurgisk Afdeling. Foto; Aalborg Universitetshospital
Livet her

Universitetshospitalet kåret til de bedste til hjerte-kar

Dagens Medicin har for andet år i træk sendt Aalborg UH til tops på hjerte-kar-sygdomme

21. januar 2022 kl. 13:38

AALBORG: Lige nu er de glade på Aalborg Universitetshospital. Hospitalet er nemlig blevet kåret til Danmarks bedste til behandling af hjerte-kar-sygdomme - og det for andet år i træk.

- Det er vi selvsagt meget stolte over. Vi har tidligere hentet spredte førstepladser på enkelte behandlinger, men at vinde den samlede kåring to år i træk viser, at vi gør noget rigtigt her i Aalborg, siger ledende overlæge på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling, Jens Grønlund.

Bag kåringen står Dagens Medicin, der blandt andet fremhæver hospitalets gode datakvalitet på behandlingerne, samt at de data bliver brugt effektivt til yderligere at forbedre behandlingerne.

- At vi ligger i top, og ikke falder igennem på nogen områder, vidner om, at vi har et meget højt bundniveau i Aalborg. Jeg er overbevist om, at de flotte resultater skyldes en samlet holdindsats fra alle faggrupper. Ikke mindst dygtige anæstesilæger og intensivsygeplejersker, som er specialuddannede i at tage vare om lige præcis disse patienter, også når det gælder mere komplicerede forløb, fortæller Jens Grønlund.

Han mener, at resultaterne samtidig er et vidnesbyrd om, at centralisering af højt specialiserede behandlinger i store centre ikke nødvendigvis er vejen frem.

- Det er naturligvis vigtigt at have en passende volumen, så man kan bevare kompetencerne, men hvis det bliver for stort, mister man værdien af at kunne være et fasttømret team af forskellige faggrupper, som kender hinanden på kryds og tværs. Det har stor værdi, at man kan tage hurtig action og er tryg ved at henvende sig til de personer, som har ekspertisen.

Jens Grønlund håber, at kåringen kan bidrage positivt til, at Aalborg Universitetshospital også i fremtiden kan rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere til hjerte-kar-området.

Annonceret indhold

Nyeste