Er du heldig eller uheldig jule- og/eller nytårsaften? For der er nemlig penge at spare ved at hoppe ind i den rigtige hyrevogn

AALBORG: Hvis du har din pengepung kær, og hvis du i det hele taget er i stand til at tænke klart og rationelt i f.eks. en sen nattetime - ja, så er der nemlig penge at spare ved at vælge den rigtige taxi, når du skal hjem til køjen jule- og/eller nytårsaften.

– Er du nu forvirret?

– Det er der såmænd også al mulig grund til at være.

Det er således taxi-selskabet Dantaxi 4x48 selv, der nemlig gør kunderne opmærksomme på, at der i Aalborg er forskellig prispolitik på særlige dage og i udvalgte tidsrum. Det gælder for nogle af hyrevognene, mens andre går fri.

I Aalborg Kommune har Dantaxi 4x48 ca. 120 vogne, der kører efter de gamle og billigere regler og 35 hyrevogne, der kører efter de nye og dyrere regler på særlige dage og tidspunkter.

Torben O. Andersen
Dantaxi 4x48 er et landsdækkende taxi-selskab og har hyrevogne i de fleste større byer landet over. Arkivfoto

Rasmus Krochin er kommunikationschef hos Dantaxi 4x48, og han siger til aalborg:nu, at prispolitikken kan virke noget forvirrende for kunderne.

– F.eks. koster en tur på fem kilometer af 15 minutters varighed nytårsaften i Aalborg ca. 210 kroner med de gamle takster og ca. 275 kroner med de nye takster.

– Uden at gå alt for meget i detaljer så kan jeg dog alligevel oplyse, at de omtalte 35 vogne har en starttakst på 49 kroner på særlige dage, hvor de andre ca. 120 vogne til sammenligning starter på 22,50 kroner, forklarer Rasmus Krochin.

Og så er det gode spørgsmål naturligvis - hvordan ser kunderne i det hele taget forskel på hyrevognene?

Her er kommunikationschefens svar:

– De taxier, der kører med forhøjede takster godkendt af Trafikstyrelsen kan kendes på det syv-cifrede tilladelsesnummer på siden af vognen, mens de andre hyrevogne, der kører efter det kommunale takstregulativ, har nummeret på en grøn metalplade bag på vognen.

For en god ordens skyld skal det da også lige med her, at det er i tidsrummet fra den 24. december klokken 16.00 til den 25. december klokken 06.00 og den 31. december klokken 16.00 til 1. januar klokken 06.00, at der ifølge Dantaxi 4x48 er en betydelig prisforskel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...