På fredag spiller Salvia på Skråen. Arkivfoto: Mette Nielsen
Livet her

Værd at gå efter

Tip til kulturelle oplevelser i sidste del af efterårsferien

18. oktober 2017 kl. 12:33

AALBORG: Inden længe er efterårsferien ved at være nået til vejs ende, og weekenden er sidste chance for at få det sidste skud af Aalborgs begivenhedsrige kulturliv, i uge 42. Vi har taget et kig på nogle forskellige arrangementer, der finder sted i den kommende weekend og der er bl.a. mulighed for at opleve stand-up comedy, kunstudstillinger, rockmusik, fortolkninger af Bob Dylans sangkatalog og få et gammelt genhør med et af Danmarks største hiphop ikoner.

Torsdag 19. oktober

Her er der mulighed for at få et godt grin, når den herboende, engelske, komiker Conrad Molden tager mikrofonen i hænderne og fremfører sit show Danglish: A hyggelicious comedy tour , ved Event Aalborg. Molden er 26 år og kommer fra England, men han har boet i Århus de seneste fire år, og den vej igennem har han tillært sig en stor del af det danske sprog - hvilket har givet anledning til finurlige overvejelser, om hvordan vores sprog er opbygget. Selvom showet hovedsageligt er på engelsk, formår Molden at integrere danskheden på en særdeles original og ikke mindst uhyre sjov måde. Showet i Aalborg er 5. stop på hans Danglish tour, der tæller i alt 18 optrædener og som, allerede, melder udsolgt flere steder.

Der er kort sagt garanti for et godt grin i Maren Turisgade 6, når Molden går på kl. 17. (OBS: Molden optræder to gange denne aften, men showet kl. 20.00 er allerede udsolgt)

Marcus Delfer kommer med de kulturelle tip. Foto: Martin Damgård

Fredag 20. oktober

Fredag aften er i rockens tegn, når Kellermensch spiller en af deres evigt fascinerende koncerter, som bandet efterhånden er kendt for i store dele af Europa.

Tilbage i 2009 udgav de deres selvbetitlede debutalbum, og siden da har de formået at udgive tre anmelderroste plader, åbne Roskilde festivals Orange scene, spillet adskillige koncerter i Europa, lavet samarbejde med det engelske tøjmærke Fred Perry og blevet omtalt af BBC som “et af de fineste rockbands Danmark har produceret". Kellermensch er ikke et band, der spiller omkvæd man synger med på, men i stedet formår gruppen at skabe auditive fortællinger, der bygges op som en musikalsk historie, og som drager samt forfører lytteren for til slut at få hele salen til at komme over i vildskab.

Billetten til Kellermensch på Skråen giver i samme åndedrag mulighed for at opleve det lokale og fremadstormende band Salvia, i loungen på Skråen.

Salvia består af to unge mænd fra Aalborg, der med inspiration i 60’ernes rockmusik formår at skabe et energisk og balstyrisk lydbillede, som trods sit beskedne setup kan blæse alt omkuld. Dette er også en af grundene til, at de to drenge, siden de fandt sammen i 2016, har spillet side om side med forskellige af undergrundens blomstrende bands i Norge, Sverige og Estland samt spillet koncerter udenfor Danmarks grænser.

Lørdag 21. oktober

Her kan du opleve en af dansk hiphops mest toneangivende stemmer gennem tiden, når Jesper “Jokeren" Dahl, under intime rammer, spiller sange fra sit enorme bagkatalog i Kultur- og Kongrescentret. Med mere end 25 år på de danske scener, har Jokeren skabt adskillige mindeværdige koncerter med forskellige hiphop grupper - bl.a. Den Gale Pose - og i eget navn. Denne gang er ingen undtagelse, men alligevel bliver det musikalske set-up noget anderledes end hvad man er vant til ved hiphop koncerter. Konstellationen er nemlig ganske usædvanligt, eftersom den karakteristiske rapper tager to multi-instrumentalister og en DJ med på scenen, hvilket uden tvivl vil gøre koncerten meget mere original og nærværende.

Hvis du har fået nok musik for weekenden, er der også mulighed for at opleve Nils Sloths nyeste malerier, når ArtBreak Hotel byder velkommen til alle interesserede, ganske gratis.

Nils er kendt for sin fascinerende og stærke farver på lærredet, der blander kontraster, men velbalanceret skaber maleriske fortællinger.

Søndag 22. oktober

Hvis du har brug for en anderledes oplevelse på weekendens faldereb, spiller digteren Jakob Brønnum sange fra Bob Dylans bagkatalog i Baptistkirken, Nørresundby. Udover at være digter, er Brønnum også teolog og forfatter, hvor han bl.a. Har skrevet bogen “Sange ved Himlens Port".

Det er også i denne bog, at han systematisk forsøger at udpege og pointere hvordan Bob Dylan har ladet sig inspirere af Biblen i sine musikalske værker. Væbnet med sin stemme, en guitar og mundharmonika tager Jakob Brønnum dig med til en spændende og alternativ oplevelse..

Annonceret indhold

Nyeste