Livet her

Værd at gå efter

Tip til kulturelle oplevelser i Aalborg

04. oktober 2017 kl. 13:49

AALBORG: Onsdag er dagen hvor ugen vipper mod weekenden. Vippe-dag ville være den rette betegnelse, og så er det også på tide at kigge den kommende weekend efter i sømmene.

Vi har taget pulsen på de kommende arrangementer, og giver dig en håndfuld udvalgte idéer, til hvad du kan opleve i byen.

Marcus Delfer anbefaler. Foto: Martin Damgård

Torsdag 5. oktober:

"Pligten Kalder" på Studenterhuset. "Skyggerige" på Platform4.

Torsdag er diversitetens dag, når byens mange arrangementer stikker i hver deres kulturelle retning. Her er der mulighed for at opleve gruppen “Pligten Kalder" med Johan OIsen (Magtens Korridorer), Torben Steno og Peter Bech Jessen på saxofon, når de indtager Studenterhusets scene med deres selvproklamerede vanvidsprojekt i form af poetiske blomster sået i en sund muld af folkemusik tilsat en knivspids rock og rul.

Hvis man gerne vil udfordre sine kulturelle smagsløg er der også mulighed for at få en helt særlig oplevelse på Platform4, der i samarbejde med Danish Vaishyas præsenterer “Skyggeside" - en aften med fire banebrydende saxofonister fra New Yorks undergrundsscene. Sammensætningen af de fire musikanter indikerer en aften i improvisationens tegn, der, i følge begivenheden, vil forsøge at bekæmpe det onde i livet.

Fredag 6. oktober:

Joey Moe i Musikkens Hus.

Den store koncertsal i Musikkens Hus ligger fredag aften sceneplads til den dansk-hawaiianske sanger, der debuterede i 2006 med albummet MoeTown . Dengang var det Nexus Music - Nik og Jays pladeselskab - der spottede talentet i den unge Joey Moe og i dag 11-år senere tæller CV’et adskillige guld- og platincertificeringer for solide popalbums, der tæller hits som “Yo-Yo", “Eneste", "Million" og “Smukkest På En Søndag" - for blot at nævne en håndfuld. Med mere end 20 millioner streams og 1500 koncerter i bagagen, er der garanti for en god aften med popmusik i særklasse.

Lørdag 7. oktober: Molo Tour på Skråen.

Der er dømt dyster hiphop på Skråen, når Molotov Movement indtager Skråens scene lørdag aften. Direkte fra ghettoen rapper de fire hiphoppere om samfundets skyggeside, der serveres i form af skudsalver fra en lyrisk ni millimeter og skyder igennem de sociale Berlinmure, som indhegner ghettoområderne i de danske storbyer.

Gruppen har længe varslet en udgivelse, der endnu ikke har fået fastsat en dato, men deres militante singler - “Bølgen", “Nu" “Udenfor" og “Skejsen" har taget anmelderne med storm, ligesom de hver især er kendt for højenergiske koncerter under andre musikalske konstellationer.

Aalborg er tredje stop på Molo Tour ‘17, der startede noget kaotisk i Odense med et masseslagsmål og to anholdelser. Siden tourens omdiskuterede startskud har hverken Benny Jamz (Højer Øye), Gili, Stepz eller Branco været ude og forklare situationen set med deres øjne.

Annonceret indhold

Nyeste