Velvet Volume kan opleves på Studenterhuset lørdag aften. Arkivfoto
Livet her

Værd at gå efter

Tip til kulturelle oplevelser i den kommende weekend

10. oktober 2017 kl. 11:19

AALBORG: Der er lagt op til en begivenhedsrig weekend, hvor der bl.a. er mulighed for at komme tæt på den elektroniske musikscene, opleve nogle af dansk rocks mest bemærkelsesværdige stjerneskud og runde ugen af med en stadionpølse, når superligaens 12. spillerunde også rammer Aalborg Portland Park. Vi har samlet en håndfuld anbefalinger til dig, der måske ikke har besluttet dig for hvad du har lyst til, endnu.

Fredag 13. oktober:

Når fredag aftens mulm og mørke lader sig mærke, og efterårskulden sniger sig ind under skjorten, begynder det fremadstormende rockband Fribytterdrømme at spille psykedeliske

toner på Studenterhuset. Bandet, der har taget navn efter Tom Kristensens bog, bliver udgivet på Suspekts pladeselskab Tabu Recs og deres seneste album “Superego" er mikset af Suspekts egen Rune Rask.

Selvom Fribytterdrømme og Suspekt repræsenterer hver sin genre, er der alligevel en særlig lighed - begge grupper formår at levere storslåede koncerter, hver gang. Det var heller ingen undtagelse sidste weekend, da Fribytterdrømme spillede i Odense, og hvor musikmagasinet GAFFA kvitterede med en 6-stjerners topanmeldelse. På fredag vil Fribytterdrømmes lyriske

finurligheder og melodiske konstruktioner flyver mod solens øjesten, tager dig ud at ride på bølger i azurens sind og viser dig vinduer, hvor solopgange går ned.

Det foregår på Studenterhuset kl. 21.

Lørdag 14. oktober:

Lørdag aften er der noget for enhver smag. På 1000Fryd gentages det succesfulde arrangement “Groovebox", der denne gang har fløjet en af Rumæniens mest prominente DJ’s til Aalborg. Det er Triptil, som netop har udgivet EP’en “Esimene", og har fået ros fra anmelderne i hjemlandet - og særligt i Londons klubmiljø, hvor han til hverdag har sin gang. Den erfarne DJ spiller moderne techno/electronica og der er garanti for et godt dansegulv.

På Studenterhuset kan du mærke gulvet ryste under dig, når de hårdtslående søstre fra Velvet Volume griber fat i guitar, bas og trommer og spiller sangene fra deres debutalbum “Look Look Look!", der udkom i sidste uge. Trioen har tidligere været opvarmningsband for The Blue Van, spillet koncerter med Go Go Berlin og fået anmelderroser for højenergiske koncerter sprængfyldt med attitude, teknisk overlegenhed og vildskab fra en anden verden.

I Skråens lounge spiller den finurlige sangskriver Muldvarpen op til bal.

Muldvarpen blev i 2015 kåret som “Årets Nordjyske Sangskriver", da han vandt Skråens “Songwriterbattle", og efterfølgende har det taget fart for den unge sangskriver med

Københavnsk ophav. Sammen med sit beatorkester har de spillet koncerter fra Næstved til Skagen, varmet op for Gnags, Rasmus Walter m.fl. og varsler nu den første fuldlængde udgivelse, der lander på vinyl til foråret 2018.

Muldvarpen varmer også scenen op for Back2Back på Skråen. Har du billet til den koncert, gælder den også bagefter til Skråens Lounge.

Søndag 15. oktober:

På søndag tager hele byens hold imod oprykkerne fra Helsingør, i superligaens 12. spillerunde. Wieghorst og co. har leveret svingende resultater denne sæson, og seneste kamp mod FC Midtjylland var ikke noget kønt syn, da AaB tabte 4-1 i Herning. Det brød en stime på ni ubesejrede kampe, men omvendt har AaB kun formået at hive to sejre hjem i denne sæson. Heldigvis er kampen mod Helsingør på hjemmebane, hvor statistikken er en tand bedre end på udebane. Alt i alt er der god grund til at slå et smut forbi Aalborg Portland Park på søndag kl. 14 og støtte Wieghorsts tropper.

Annonceret indhold

Nyeste