Aalborg Kommune sørger nu for en hurtig åbning af Aalborg Havnebad

AALBORG: Aalborg Havnebad bliver snarest muligt åbnet for offentligheden.

Denne meddelelse er kort og godt dagens absolut gladeste nyhed.

Aalborg Kommune har netop besluttet, at Aalborg Havnebad skal åbne så hurtigt, det overhovedet kan lade sig gøre rent praktisk.

Og i den sammenhæng drejer det sig således om at få aftalerne med livredderne på plads i en fart, så de kan møde op på arbejde hurtigst muligt.

For uden de påkrævede livreddere åbnes havnebadet ikke for offentlig brug.

Men kommunen er dog ikke i stand til her og nu at sætte en helt konkret åbningsdato på.

Efter den oprindelige plan så skulle Aalborg Havnebad nemlig først åbne op bemandet med livreddere lørdag den 23. juni.

Men det gode og helt ekstraordinært varme og solrige danske sommervejr har fået de ansvarlige politikere i Aalborg Byråd med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen på andre tanker og til helt ekstraordinært at lukke den kommunale pengekasse op og finde ikke mindre end 500.000 kroner til formålet.

Appel til livredderne

For en god ordens skyld skal det dog samtidig understreges, at den halve million kroner også skal være med til at finansiere, at også livredderne i Vestre Fjordpark fremskynder sæsonpremieren ved at møde op i friluftsbadet snarest muligt.

Endelig skal en del af puljen også bruges til affaldsindsamling langs havnefronten og i midtbyen.

Så vandhunde, vandelskere og alle andre vandpjaskere kan godt begynde at finde badetøjet og badedyrene frem og indstillet sig på at tage ned i havnebadet, der har hjemme på adressen Jomfru Ane Parken 6.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), siger til aalborg:nu, at magistraten netop har holdt møde og besluttet at bevilge den halve million kroner.

- Vi har jo i mange uger haft et helt fantastisk varmt og solrigt sommervejr uden sidestykke, og det får os nu til at sadle om og fremskynde åbningen af havnebadet.

- Vi gør nu alt for at få livredderne til at møde op så hurtigt, det kan lade sig gøre, oplyser borgmesteren.

Thomas Kastrup-Larsen skriver selv følgende på Facebook:

- Aalborg er ramt af ekstrem sommerstemning, og det er jo skønt.

- Det gør også, at aalborgenserne bruger Vestre Fjordpark og havnefronten i meget høj grad.

- Det er rigtigt fedt, for det var jo derfor, at vi har lavet det, men vi må indrømme, at kommunen er blevet taget på sengen i forhold til livredning og affaldsindsamling langs havnefronten og i midtbyen.

- Det er skønt, at sommeren i den grad er kommet over os. Det skal nydes, og derfor skal Vestre Fjordpark, havnebadet og byens parker være lækre og tilgængelige, skriver borgmesteren.

Rekord på rekord

Thomas Kastrup-Larsen siger videre:

- Vi må og skal tilpasse os, når vejret arter sig, som det gør.

- Maj måned i år har jo på det nærmeste sat den ene varme- og solskinsrekord efter den anden, og ifølge vejrprognoserne så tyder det på, at sommervejret bare fortsætter i én uendelighed.

- Vi har jo de supergode faciliteter i både Vestre Fjordpark og i havnebadet, og det skriger vel nærmest til himlen, hvis vi ikke gør brug af dem, når vejret er så supergodt.

Borgmesteren pointerer samtidig, at kommunen nu fremadrettet vil forsøge at få stablet en mere fleksibel livredderordning på benene forstået på den måde, at man med kort varsel kan bede livredderne om deres assistance, hvis vejret arter sig til det før en egentlig planlagt sæsonpremiere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...