Heine Østergaard vandt en vild præmie, men valgte at give den tilbage: - Jeg var aldrig i tvivl, fortæller han

AALBORG: For nylig deltog Heine Østergaard i Gestus Nords årlige galla-arrangement. Her var der både livemusik, underholdning og et stort lotteri, hvor man kunne donere penge gennem indkøb af lodder.

Hovedpræmien var en luksustur for fire personer. Selvfølgelig i privatfly, med overnatninger på luksushotel og en aften på Michelinrestaurant. En præmie til en værdi af 100.000 kroner - og en once in a lifetime experience, hvis du spørger Heine Østergaard.

- Det var da virkelig noget, jeg kunne tænke mig at prøve, fortæller Heine Østergaard, som dog allerede tidligt på aftenen snakker med de andre ved sit bord om, at han nok ikke kunne få sig selv til at tage imod præmien, hvis det blev ham, der vandt.

Som ejer af virksomheden Startex i Svenstrup har Heine Østergaard igennem flere år betalt kontingent til Gestus Nord, som er en forening, der støtter nordjyske børn og unge, som har udfordringer i hverdagen. Det foregår blandt andet gennem julehjælp, konfirmationshjælp og lignende, men han har aldrig før deltaget i det årlige galla.

- Jeg køber selvfølgelig lodder, for jeg vil rigtig gerne støtte det gode formål, men jeg vil ikke have penge med hjem fra et velgørenhedsarrangement, fortæller han.

Derfor var det da også skæbnens ironi, at det netop var det nummer, han havde købt, der blev råbt op, da lotteriet skulle afgøres.

- Jeg har aldrig vundet noget før, og så er det pludselig mit nummer, der bliver råbt op. Jeg går op til scenen og fortæller Amin Jensen, som er konferencier, at jeg gerne vil donere præmien tilbage, så den kan blive bortauktioneret, og vi kan skaffe flere penge til dem, vi er der for, fortæller Heine Østergaard om aftenens vilde udvikling.

Men Amin Jensen hører ikke, hvad han siger, og derfor bliver Heine Østergaard hevet op på scenen, hvor situationen bliver forklaret.

- Jeg blev helt nervøs og overrasket, og folk begynder at klappe og huje, og da jeg sætter mig ned på min plads kommer der alle mulige, jeg ikke kender hen for at trykke min hånd og de siger, at det var en flot beslutning, fortæller han.

- Men jeg var aldrig i tvivl. Det ville have været mærkeligt at gå derfra med en så stor præmie, når vi er der for at hjælpe nogen, der har meget mere brug for det. Jeg har jo nok, forklarer han.

Luksusturen blev efterfølgende solgt for 90.000, der også gik til det arbejde, som Gestus Nord laver. Og hvis en lignende situation opstår, så ville han gøre det samme igen.

- Jeg var nok mest spændt på, hvordan min bedre halvdel ville reagere på, at jeg havde givet så vild en oplevelse væk, men hun var heldigvis fuldstændig enig og ville have gjort det samme, fortæller han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...