Eksempelvis være frugt, grønt og julegodter kan være noget af det, medarbejderne i Bilka pakker. PR-foto
Livet her

Varehus giver overskudsmad væk til jul

Formålet er at skabe ekstra juleglæde, hvor pengene er små

15. december 2021 kl. 08:58

AALBORG: Julemad, juletræ, julegaver – julen er fuld af traditioner. Men julen er også dyr, særligt for dem, der ikke har råd eller ressourcer til at holde jul som de fleste andre. Derfor donerer Bilka Skalborg igen i år overskudsmad- og varer til foreningen Nordjysk Fødevareoverskud, der hjælper udsatte familier i Aalborg, skriver de i en pressemeddelelse.

- Hvert år til jul dækkes bordet med steg, sovs og kartofler, mens gaverne venter under træet. Sådan ser julen ud i mange danske hjem.

- Men for nogle vokser bekymringerne, som julen nærmer sig. For med indkøb af gaver, mad og pynt er julen en dyr og svær tid for dem, hvor pengene er små, siger Bente Schjødt, der er leder af Nordjysk Fødevareoverskud.

Donationerne gives til udsatte familier og værdigt trængende gennem foreningen. Donationerne er med til at sprede juleglæden hos familier, unge og enlige, der er i sårbare livssituationer, og hvor pengene er små.

- Det betyder rigtig meget for os at modtage donationerne fra Bilka, så vi kan hjælpe dem, der har brug for det. Julen er ikke kun hjerternes fest, men også smerternes fest, hvis man har økonomiske eller sociale udfordringer, siger Bente Schjødt.

Indholdet i julehjælpen kan være varer og mad, der ikke kan nå at blive solgt inden julens lukkedage. Eksempelvis frugt, grønt og kød, men også juleslik, småkager og andre godter, der kan være med til at skabe julestemning, står der også i pressemeddelelsen.

- Jeg har selv været med ude og opleve, hvor utrolig meget glæde det skaber, når folk modtager poser med varer og donationer fra os.

Annonceret indhold

Nyeste