Det er en mangeårig tradition i Aalborg, at nye studerende mødes til morgenkaffe. Arkivfoto: Michael Koch
Livet her

Vej bliver lukket: Tusinder drikker kaffe på havnen

Tusindvis af nye studerende mødes på havnen på mandag - det får konsekvenser for morgentrafikken

29. august 2019 kl. 09:20

AALBORG: Der er højtider. Og så er der studiestart. For tusindvis af unge her i byen er den kommende mandag en af årets vigtigste dage.

Her lyder nemlig det officielle startskud til det nye studieår, og den slags skal fejres med kaffe og i dette tilfælde rigtig meget kaffe.

Studentersamfundet serverer traditionen tro morgenmad for de mange nye, og igen i år er arrangementet på Honnørkajen.

- Vi forventer, at vi bliver op mod 5000 deltagere, siger Danny Kristensen, der er studiestartsansvarlig i Studentersamfundets bestyrelse.

Der bliver knald på kaffemaskinerne - Studentersamfundet venter op mod 5000 på havnen. Arkivfoto: Michael Koch

Som noget nyt bliver hele studiestartvelkomsten i år holdt på havnen. Tidligere år er de studerede gået i samlet flok til Aalborg Kongres & Kultur Center til den officielle velkomst fra rektor og borgmesteren. Men i år er den del altså også henlagt til havnefronten.

- Vi har valgt at gøre det anderledes, fordi det har været en stor logistisk opgave at få alle gennem byen. Det her gør det nemmere for alle parter, siger Danny Kristensen.

Sådan påvirkes trafikken

Der bliver linet op med kaffe og velkomst fra tutorerne allerede fra kl. 08.30, og de mange tusinde gæster på havnen får derfor betydning for alle, der vil køre gennem byen langs havnen.

For at få plads til alle bliver veje i området nemlig afspærret mandag 2. september. Det gælder ifølge kommunen Strandvejen, Slotspladsen og Nyhavnsgade på strækning mellem Ved Stranden og Rendsburggade fra kl. 06 og frem til kl. 14. Det kan derfor være smart at finde en alternativ rute gennem byen lige denne morgen.

Det er andet år, at nye studerende bliver budt velkommen på Honnørkajen. Arkivfoto: Michael Koch
Annonceret indhold

Nyeste