Både nuværende og nye vejarbejder i Aalborg kan drille den kommende tid

AALBORG: Vi ved det jo godt - vi færdes i en by med meget vejarbejde. Samtidig betyder lempelse af coronarestriktionerne, at der er flere biler på vejene end tidligere - og tilsæt så lige den kommende ferietrafik. Resultat: Risiko for trafikalt bøvl og ballade på vejene.

Derfor har vi med hjælp fra Vejdirektoratet samlet et overblik til dig, så du kan se nuværende og kommende vejarbejder i Aalborgområdet - og styre udenom.

Aalborg er jævnt hen generet af anlægsarbejderne med PlusBus-projektet. Inde i centrum er Jyllandsgade p.t. lukket på strækningen fra Dag Hammarskjølds Gade til Rantzausgade - her forventes der at blive åbnet igen i juli. Men det betyder ikke, at bilister igen kan køre ad Jyllandsgade forbi Banegården, for fra juli og forventet frem til udgangen af oktober bliver Jyllandsgade spærret mellem Ågade og John F. Kennedys Plads.

Også Borgergade til Kastetvej mellem Vendelbogade og Ryesgade samt Ved Stranden og Østerågade frem til Adelgade er spærret, her forventes vejarbejdet at være færdigt 9. juli.

Sohngårdsholmsvej vil være spærret for gennemkørsel frem til midten af 2022, idet den sydligste del af vejen fra Humlebakken og ud mod Th. Sauersvej skal bygges om nu, hvor strækningen fra Østre Alle til Humlebakken er færdig.

Kastetvej er spærret på grund af anlægsarbejderne, og de forventes at være færdige på strækningen i december.

Østerågade er også spærret for gennemkørende trafik frem til 1. december.

Bertil Ohlins Vej bliver også påvirket af byggeriet, men eftersom den i forvejen er en dedikeret busgade, så får det ikke nogen betydning for den almindelige bilist.

Motorvej E45 har været ramt af vejarbejde fra Limfjordstunnelen mod syd indtil afkørsel 28 Aalborg Syd, men det nærmer sig en afslutning. De sidste stykker fra rasteplads Limfjorden og frem til Humlebakken forventes af være færdige 19. juni. I perioden vil det ene spor være spærret fra 19-06, mens der arbejdes i det andet og vice versa, så der kun er en vejbane i hver retning. I dagtimerne kan der være hastighedsbegrænsninger.

Limfjordstunnelen skal vedligeholdes, som den jævnligt skal, og frem til 2. juli bliver der arbejdet i tunnelen. Det betyder, at trafikken i perioden mellem klokken 19 og klokken 05 ledes ind i ét rør, så der kun er en vejbane i hver retning. Der vil være hastighedsgrænse på 50 km/t, når trafikken afvikles i det ene rør.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...