Sameh El-Soussi kæmper for at holde gang i Din Pita Bar, Din Vitamin Bar og Din Pandekage og Isbar på Kastetvej. Foto: Bente Poder <i>Foto: Bente Poder</i>
Shopping

Vejarbejde presser butikker: - Det er syv år af mit liv i skraldespanden

To butikker har allerede lukket ned. Sameh El-Soussi er bange for, at hans forretning bliver den næste

19. april 2022 kl. 09:23

AALBORG: En større strækning af Kastetvej har været gravet op siden starten af året, og det har konsekvenser for butikkerne.

Den blokerede vej gør det nemlig svært for kunderne at komme til, og derfor vælger mange slet ikke at komme.

Sameh El-Soussi driver Din Vitamin Bar, Din Pita Bar og Din Pandekage og Isbar på gaden. Han er bange for, han kunne blive den næste.

- Normalt er der kapital i virksomheden, men på nuværende tidspunkt har jeg en momsregning, som jeg ikke kan betale. Jeg har flere ansatte, som jeg ikke har råd til at give de timer, de skal have. I stedet bliver jeg nødt til at stå her selv. Min kone ejer egentligt stederne, men hun har givet op. Vi har omstruktureret hele forretningen for at kunne overleve for nu, siger han.

Han beder sin lille søn, som er med på arbejde i dag, om at stoppe med at pille ved disken.

-Det er den eneste måde, jeg får set ham på, forklarer den pressede driftsleder.

Halvt så mange kunder

Han vurderer, de tre steder kun får halvdelen af de kunder, de normalt har.

-Kunderne vil gerne komme her. Det siger de. Men det er simpelthen bare for bøvlet, når parkeringspladserne er væk, og vi nærmest er muret inde, fortæller han.

Han efterlyser en konkret slutdato på kaosset.

- Hvis jeg havde det, kunne jeg lave en vagtplan, der hang sammen. Jeg forstår ikke, hvorfor det skal tage så lang tid og, at man ikke koordinerer det bedre. Kommunen er langsomme, og de ignorerer helt, vi er nogen, der skal drive forretning her. Vi burde få kompensation, fortæller han.

Sameh El-Soussi er ikke den eneste, der oplever at kunderne bliver væk. Også Charlotte Laursen, der ejer Retroblomst på den anden side af vejen, har samme oplevelse.

Det nye fortov er blevet lagt uden for Retroblomst, og der er igen plads til lidt blomster udenfor, hvilket også giver flere kunder i butikken. Foto: Bente Poder <i>Foto: Bente Poder</i>

- De giver op på forhånd. Det er generelt besværligt at komme rundt i Aalborg lige nu, så jeg kan forstår, kunderne glemmer, at vi ligger her midt vejarbejdet, fortæller hun.

Hun savner ligesom Sameh El-Soussi bedre information i forhold til tidshorisonten.

- Det er ikke, fordi jeg har noget imod vejarbejdet. Jeg mener egentligt, det er godt byen bliver vedligeholdt. Vi har også vidst, at der skulle være vejarbejde på grund af Plus Bus i lang tid før, men kommunen kunne godt have informeret os tidligere om, at man samtidig ville have lagt nye rør og ny belægning, forklarer hun.

Syv år til skraldespanden

Hun kunne også godt tænke sig, det var muligt at få kompensation, når vejarbejde holder ens forretning tom, men hun er ikke nervøs for forretningens overlevelse.

- Vi leverer blomster, og det holder butikken i gang, at folk er gode til at sende buketter til andre. Det kunne være bedre, for jeg tror, man glemmer, man også kan sende dem hjem til sig selv, hvis man skal bruge dem der, eller selv have dem med til noget, fortæller hun.

Sameh El-Soussi er dog knap så fortrøstningsfuld.

- Hvis der ikke sker noget, er det syv år af mit liv direkte i skraldespanden, konstaterer han.

Annonceret indhold

Nyeste