Vi nærmer os svaret på mysteriet om Vejgaard-dollaren

AALBORG: Forleden indledte aalborg:nu jagten på historien bag den ikoniske Vejgaard-dollar. I første omgang lød buddene på, at en Vejgaard-dollar er en godt krøllet halvtredser.

Johnny Hefty tænkte, at den refererede til “sorte penge” eller prisen på et gram hash. Efter historien blev bragt, er der takket været Aalborg:nus læsere, kommet flere friske bud på historien bag pengesedlen.

- Det var prisen på et gram almindelig hash. En såkaldt "stander". Ofte handlet på Signalvej eller "Kriminalvej", som man også kaldte gaden. Sådan lyder buddet fra David Wedege i en kommentar på Facebook. Han støtter hermed teorien om, at udtrykket stammer fra handlen med rusmidler.

Dan Ahm Nørgaard kommer med et mere sobert bud på ophavet til famøse udtryk, og skriver følgende i en kommentar:

- Jeg mener det var hvad det kostede at køre i en taxa fra midtbyen til Vejgaard. Netop en Vejgaard dollar.

Mads Andersen mener at vide, at svaret skal findes i forbindelse med opsætningen af hæveautomater. Han skriver i en kommentar, at Vejgaard var det først sted i Aalborg, hvor du kunne hæve en 50’er i en automat.

Det mest præcise bud vi har modtaget kommer fra Mathias Kirk, som har skrevet følgende til os.

- Nu skal i høre hvorfor det hedder en Vejgaard dollar :-) Johnny Hefty er inde på noget af det rigtige. En Vejgaard dollar var prisen et gram hash hos en lokale pusher, Finn Fisseskæg, der boede ovenpå det hedengange værtshus Kahytten (det der nu er Whisky baren). Finn var i øvrigt som taget direkte ud af bogen Nordkraft :-)

Om det var Finn Fisseskæg der selv brugte udtrykket for første gang eller om det opstod blandt kunderne, vides ikke. Men de fleste bud lyder på, at det er i hashmiljøet, at det blev ytret første gang. Om det var behovet for at hæve halvtressere til hash, der var årsagen til, at den første automat der kunne spytte halvtressere ud, netop blev opstillet i Vejgaard, svæver også i det uvisse.

Vi takker for de mange gode bud, og skulle du ligge inde med det endelige svar, så må du meget gerne dele med os.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...