Trine og Henrik står bag gratis julefest på Café Frederiksberg - mød dem her

AALBORG: Trine og Henrik Bakgaard står igen i år bag gratis julefest 24. december på Café Frederiksberg i Vejgaard, hvor omkring 50 personer har mulighed for at deltage. Tanken bag er, at ingen skal sidde alene juleaften, og der er stadig mulighed for få en plads omkring julebord og juletræ. Parret har boet i Aalborg de seneste 20 år, og efter en pause driver de igen Vejgaard Bageri i bydelen, hvor de og deres to børn også bor.

Tina Larsen
Henrik og Trine Bakgaard glæder sig over, at Aalborg har taget godt imod deres julefest. Foto: Torben Hansen

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så jer til at tænke på?

Trine Bakgaard:

Aalborg er at komme hjem, vi elsker at rejse og gør det lige så ofte, vi kan, men at lande i Aalborg Lufthavn, hente sin bil og køre hjem, det er trygt og godt.

Aalborg er, hvor det meste af vores familie bor i og omkring, hvor vores netværk er samt vores dejlige venner.

Henrik Bakgaard:

Aalborg er her, jeg hører til.

Jeg kommer oprindeligt fra Herning, men med årerne er jeg blevet rigtig aalborgenser, det er her, mit hjemsted er, og jeg må tilstå, at jeg nu også holder med piraterne i ishockey.

Hvilke steder betyder noget særligt for jer i byen?

Trine Bakgaard:

Vores hjem!

Derefter elsker jeg, at Aalborg er kommet så godt med på madfronten med nye spændende restauranter. Før i tiden, når vi skulle ud og spise, tog vi altid udenbys, i dag bruger vi byen rigtig meget. Jeg elsker sushi-udvalget, en aften på restaurant Nam eller godt dansk smørrebrød på Mortens Kro.

Sankt Markus Kirke har også en særlig plads i mit hjerte, mine forældre er gift i kirken, ligesom vi selv er, og vores store søn er døbt i kirken. De første år af vores drenges liv har vi benyttet deres legestue flere gange om ugen.

Hvert år juleaften går vi i kirke, inden gæsterne kommer og lader julefreden sænke sig.

Henrik Bakgaard:

Gigantium er blevet vores andet hjem, vores mindste søn spiller ishockey flere gange ugentligt, og det er her, vi mødes og hygger med forældrene.

Er der piratkamp, tager vi hele familien afsted og hygger og skal der slappes af, snupper vi en tur i svømmehallen.

Og så må jeg tilslutte mig Trine, Aalborg er virkelig kommet godt med på gode og spændende restauranter.

I bor og arbejder i Vejgaard – hvorfor er det lige blevet jeres bydel?

Trine Bakgaard:

Det ligger 14 år tilbage, Henrik blev enig med sig selv og med lidt hjælp fra min far, om han skulle have sit eget bageri. Henrik havde arbejdet nogle år som kok, men savnede at ælte i dejen.

Der var et til salg på daværende tidspunkt i Vejgaard og et til leje i Hasseris.

Vi købte det i Vejgaard, og vi flyttede selv fra Vestbyen og hertil.

Og i dag er vi vildt glade for området. Vores børn er tæt på skolen, vennerne og deres fritidsaktiviteter.

Henrik Bakgaard:

Her kan jeg tilslutte mig Trine, det blev lidt af et tilfælde, men et dejligt lykkeligt tilfælde.

Hvordan oplever I behovet for arrangementer som jeres?

Trine Bakgaard:

Julen skal være hjerternes fest og ikke en forbrugsfest.

Vi kan også godt lidt at handle lækkert og dyrt indimellem, men ikke til juleaften.

Dansk Erhverv kalder 2018 for en forbrugsfest, da danskerne i år vil bruge flere penge på gaver og mad end tidligere år. Ved at vise vores drenge, at julen er meget mere end gaver og forbrug, har vi allerede gjort meget.

Vi vil gerne vise omverdenen, at vi skal være der for hinanden og især ved højtider som julen. Så få skruet ned for forbrugsfesten og op for julestemningen og kærligheden til hinanden.

Henrik Bakgaard:

Vi gør jo dette her, fordi vi synes, det er spændende at møde nye mennesker, og så er julen jo en fest, hvor man skal være sammen, og ingen skal sidde alene.

Vi er en meget hjertevarm familie, og vi har altid døren til at stå åben, så for os er dette ikke en sindssyg vild beslutning, men mere som vi nu engang er som mennesker.

Hvorfor synes I, at det er nødvendigt for en by som Aalborg at have arrangementer som jeres julefest?

Trine og Henrik Bakgaard:

Vi tænker, alle byer vil kunne tage vores initiativ til sig og skabe sammenhold.

Vi er stolte over, at netop Aalborg bakker så godt op om vores julefest, vores aften er lavet på donationer fra private og erhvervslivet, man kan blive helt rørt over, hvor gavmilde folk er.

Hvilke personer betyder noget særligt for jer i jeres privat- og arbejdsliv?

Trine Bakgaard:

Min mand Henrik, som jeg jo er så privilegeret både at dele min arbejdsdag med i vores bageri samt familielivet hjemme.

Derudover mine forældre som er en stor del af vores liv. Vi rejser meget sammen, og så er de søde at hjælpe til i vores hverdag.

Henrik Bakgaard:

Det er ingen hemmelighed, at det er et mega privilegium at have sin kone som sparringspartner og kollega, vi har aldrig langt fra idé til handling, og vi er et rigtig godt forretningsmatch.

Derudover mine tidligere tillidsmandskollegaer på Siemens Gamesa som har været en god inspiration og sparringspartner igennem de seneste to år.

I min nye hverdag hos Vejgaard Bageri er min souschef Mikkel med til at drive forretningen med nye idéer og inspiration sammen med resten af vores team.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...