Livet her

Vejgaards gymnaster festede for 50 år

Foreningen vil gerne have eget klublokale

06. oktober 2017 kl. 16:46

VEJGAARD: Der var kagemænd på bordet og der var pyntet med grønne balloner i gymnastiksalen på Vejgaard Østre Skole, da Vejgaard Gymnastikforening fredag eftermiddag fejrede 50 års jubilæum.

Mange af de trofaste medlemmer var mødt op for at sige tillykke. Bl.a. foreningens stifter Jette Johnstad Møller. Hun havde oprindelig en danseskole i Vejgaard, men der blev også efterspurgt et sted, hvor man kunne dyrke gymnastik. Det fik Jette Johnstad Møller til i 1967 at tage initiativ til Vejgaard Kvinde Motions Gymnastikforening.

- Og jeg er meget glad for, at foreningen fortsat lever, siger Jette Johnstad Møller.

Og det gør foreningen i høj grad. Medlemstallet svinger mellem 450 og 500, fortæller Trine Sørensen, som blev formand i februar i år.

- Vi har venteliste til børnehold. Det er både godt og skidt. Men det må være et udtryk for, at folk synes om vores forening, siger hun.

Det var i øvrigt en meget rørt Trine Sørensen, der som formand bød velkommen til jubilæumsfesten.

- Jeg er meget stolt af at stå her i dag som formand for Vejgaard Gymnastikforening, lød det fra Trine Sørensen, inden hun måtte tørre en tåre væk.

Trine Sørensen understregede, at Vejgaard Gymnastikforening er fulgt med tiden, men alligevel er mange af de "problemer", der er i dag, de samme, som der blev snakket om for mange år siden. Bl.a. om der kan skaffes tilstrækkeligt med instruktører og hvad man skal gøre for at holde på medlemmerne.

Vejgaard Gymnastikforening holder til på Vejgaard Østre Skole. Langt de fleste af holdene benytter skolens gymnastiksal. Men der er også hold på Nordkraft og et enkelt på Herningvejens Skole. Holdet er så stort, at der ikke er plads nok i Vejgaard Østre Skoles gymnastiksal.

På ønskesedlen til jubilæet havde hun skrevet penge og gavekort.

- Vores redskaber er meget slidte. Vi vil gerne kunne købe nye, siger hun.

- Og så ønsker vi os et klublokale, hvor vi kan holde møder og have vores billeder m.v. hængende. Og hvor forældrene kan vente, mens deres børn er til gymnastik. I dag står forældrene ude i gangen, hvor der om vinteren er koldt, siger formanden og tilføjer, at der er forhandlinger med skolen og at få et lokale stillet til rådighed.

Annonceret indhold

Nyeste