Sådan her var vejret i begyndelsen - mørke skyer over The Tall Ships Races 2019. Foto: Lasse Sand
Livet her

Vejret får skylden: Langt færre end forventet gæstede Tall Ships

Alligevel er arrangør tilfreds med afvikling af arrangementet og ser frem mod ny havnefest om tre år

07. juli 2019 kl. 08:59

AALBORG: Håbet var op mod 750.000 besøgende til det netop afsluttede Tall Ships Races.

Virkeligheden er, at omkring 470.000 dukkede op - dog uden at antallet lørdag er talt med, fortæller arrangøren.

At dårligt vejr har været afgørende for, at langt færre end forventet deltog i arrangementet, har været nævnt flere gange - og det vender vi tilbage til.

Men først ser vi fremad, for nu skal eventen evalueres grundigt, inden The Tall Ships Races vender tilbage om tre år - og der er allerede noget at arbejde videre med. Blandt andet blev arrangementsområdet ved lystbådehavnen i Nørresundby ikke den succes, man havde håbet på.

Eventchef Søren Thorst glæder sig over, at selve afviklingen af arrangementet forløb uden problemer. Foto: Teis Markfoged

Mere liv på lystbådehavnen

- Vi har taget nogle nye arrangementsområder ind, hvor man kan sige, at det, vi lavede på Nørresundby Lystbådehavn - måske også udfordret af vejret - ikke helt lykkedes, det er vi nødt til at sige. Så vi er nødt til at se på, hvordan vi får mere liv derovre. Og skal vi bruge det område igen, hvordan kan vi så gøre det bedre, siger Søren Thorst, der er chef for arrangøren Aalborg Events.

- Vi skal også have kigget på, om vi virkelig skal have fem scener eller fire. Det vi lavede på Østre Havn, det lykkedes fantastisk godt med musik i et telt, så det er måske det, vi skal kigge på fremover i stedet for at have så mange store, udendørs scener.

Regntøjet blev brugt flittigt i begyndelsen af eventen, her Karen Margrethe Christensen, der er med på det norske skib Sørlandet som frivillig. Foto: Lasse Sand

Først kom blæst og regn

Og så tilbage til vejret, som Søren Thorst kalder en modspiller og årsag til, at markant færre end forventet deltog i havnefesten.

- Så vi når ikke det besøgstal, vi havde håbet at nå, men sådan er det jo. Vi giver vejret skylden, vi var udfordret af både blæst og regn de første dage, og den risiko er der altid ved udendørs arrangementer, siger han.

Søren Thorst har tidligere fortalt, at kommunens økonomi ikke bliver ramt af vejret, da sponsorater og andre aftaler er lavet på forhånd.

- Dårligt vejr har ikke nogen konsekvenser for selve afviklingen af arrangementet. Men det er klart, at nogle af de barer og boder, som havde håbet på et godt salg, de har ikke fået så god en forretning, som de havde regnet med, siger han.

Da det gode vejr endelig kom, var der masser af mennesker her på havnen i Aalborg. Foto: Henrik Bo

Så kom solen

Tørvejr og solskin gjorde fredag til et vendepunkt - og arrangementet blev den folkefest, man havde håbet på.

- Vi havde cirka 237.000 gæster i arrangementsområdet, og jeg kunne se på bar- og bodpersonalet, at de havde rigeligt at se til, så det var en god dag for alle, siger Søren Thorst.

- Fredag reddede mit humør, og jeg synes generelt, det har været et rigtig fint arrangement. Vi er glade og tilfredse trods vind og storm og regn.

Eventchef Søren Thorst kalder fjorden og skibe i både Nørresundby og Aalborg for en fantastisk ramme omkring Tall Ships Races. Foto: Henrik Bo

En fantastisk ramme

Søren Thorst er ikke i tvivl om, hvad han især finder vellykket.

- Det er rammen, Aalborg og Nørresundby med fjorden, skibe på begge sider. Og gode koncerter, siger han.

- Så rammen omkring hele arrangementet, synes jeg, er fantastisk.

The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg 4.-7. august i 2022.

Annonceret indhold

Nyeste