Ungdomsringens Musikfestival holdes for 35. gang, men er i år flyttet til Nordkraft

AALBORG: Det er stort, det er fedt og det er enestående. Det er kort sagt Ungdomsringens Musikfestival i Aalborg. Fredag 19. januar og lørdag 20. går det løs for 35 gang, men i år bliver det for første gang Nordkrafts rå beton, der bliver rammen om de musikalske udfoldelser. Tidligere har musikfestivalen været holdt i AKKC.

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med AKKC. Ernst Trillingsgaard elskede os og vi elskede ham, men gennem de seneste tre-fire år har der været optræk til, at vi nok skulle finde et andet sted, fortæller Peter Kristoffersen, som har været med til at arrangere festivalen i 31 år.

Det er de unge deltagere, som for de flestes vedkommende hører til i aldersgruppen 14-17 år, der har presset lidt på for at komme et andet sted hen.

- De unge synes, der er lidt for fint i AKKC. De tør næsten ikke gå på toilettet, fordi der er så fint, fortæller Peter Kristoffersen.

Nordkraft fremtræder mere rustikt og råt, og det matcher bedre ungdomskulturen.

Flytningen betyder, at der i år ikke er plads til helt så mange bands, som sidste år. I år kommer der 170 mod omkring 200 tidligere. Det betyder, at der i år er en venteliste. Men næste år, når en endnu større del af Nordkraft kan tages i brug, bliver der også plads til flere bands.

Festivalen er populær både herhjemme og i udlandet.

- Mange af de deltagende bands bruger mange måneder på at lade op til festivalen i Aalborg. For mange er det første gang, de skal stå på en professionel scene og få den oplevelse, der følger med. Det er en meget stor oplevelse for mange, som ellers er vant til mere ydmyge forhold, fortæller Rolf Bekker, regionsformand i Ungdomsringen i Nordjylland.

Der bliver musik fra seks scener i Nordkraft, og i Kedelhallen bliver der events. Det kan være gadeteater, men også meget andet, som optager unge.

De unge musikere, som alle kommer fra fritids- og ungdomsklubber samt ungdomsskoler, skal enten bo på Filstedvejens Skole eller hos de netværksforbindelser, der gennem årene er etableret.

Nicolaj Tuure, pædagog på Filstedvejens Skole, fortæller, at der på Filstedvejens Skole etableres en mobilscene, hvor der kan jammes, når festivalen lukker i Nordkraft.

For ham er festivalen masser af arbejde, men også en stor og glad oplevelse.

- Man bliver virkelig bekræftet i, at den levende musik trives. For mig er det en stor oplevelse at høre masser af selvkomponeret musik, siger Nicolaj Tuure, som også glæder sig over, at det musikalske udtryk er meget bredt.

Men selvfølgelig er de unges musik også et spejl af tidens musiktendens.

- Vi vil nok høre en del musik i 80’er stil, mener Nicolaj Tuure.

Som sædvanlig er alle unge - og også ældre - velkommen til at kigge inden for.

Festivalen åbner fredag 19. januar kl. 19 med åbningskoncert med Aalborg-bandet Check Out Escape. Derefter går det løs til fredag kl. 24. Festivalen fortsætter lørdag fra kl. 11 til kl. 24.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...