Man kan nærmest tælle de sprøde lag af wienerbrødsdej. Foto: Sarah Thun
Mad & Drikke

Vellykket debut med creme og knasende wienerdej

BreadByKaerup har netop kickstartet deres første fastelavnsbollesæson - og det er slet ikke dårligt

14. januar 2022 kl. 14:26

AALBORG: Han er kendt for sine croissanter, William Kærup, som er indehaver af BreadByKaerup på Kastetvej, og det kan man altså godt fornemme i fastelavnsbollerne - men lad os nu starte helt fra begyndelsen.

Vi har fået fingrene i de to forskellige eksemplarer af BreadByKaerups fastelavnsboller. Den ene med solbær, mandel og konditorcreme, og den anden med pistacie, citron og konditorcreme.

De lyder lidt fancy med deres mange hovedingredienser, men det er egentlig slet ikke tanken, fortæller William Kærup, som også røber, at han faktisk ikke helt orker hypet om cremebollerne. Han har derfor valgt at lave et par versioner, som til forveksling ligner den helt klassiske fløde-fastelavnsbolle.

- Man kan sige, at de har en fod i den klassiske fastelavnsbolle. Det er en wienerdej i mange lag med konditorcreme lavet på en god vanille, forklarer han.

Hans lille bageri åbnede i april sidste år, så han har faktisk ikke solgt fastelavnsboller før i år, og derfor er vi selvfølgelig ekstra spændte på at prøvesmage debuten.

Fastelavnsbollerne ser lækre ud - de mange lag er tydelige, overfladen blank og med et fint drys på toppen, der giver bollen et lækkert look uden at blive overdressed.

Solbærbollen smager ikke vildt meget af mandel, men til gengæld har den en rigtig lækker solbærkerne, der giver en god syrlighed til den runde vanillecreme, som ikke alt for sød.

Solbærfyldet i midten af bollen giver en god syrlighed til konditorcremen. Foto: Sarah Thun

Det samme gør sig egentlig gældende for citronbollen. Smagen er god og konsistenserne er lækre. Den friske lemoncurd spiller igen rigtig godt op mod den fede creme.

Men den helt store stjerne i fastelavnsbollen her, er efter vores mening wienerbrødsdejen, som deler sig i knasende lag, smager dejligt og giver bollen en luftighed, der gør hver bid spændende.

Og så trækker det virkelig op hos dagens smagsdommere, at kagen ikke bliver alt for sød, der er en god balance mellem creme og knasende wienerdej og så har den en størrelse, så man nyder den hele vejen igennem.

Alt i alt - en meget anbefalelsesværdig sag. Ikke så mange dikkedarer, og vi vover at påstå, at her kan de flødeforskrækkede også godt være med.

Du kan købe fastelavnsbollerne på Kastetvej 15A til 30 kroner stykket. Men du må være lidt morgenfrisk, for det lille bageri producerer kun 80-100 om dagen.

FLERE FASTELAVNSBOLLER? Her kan du læse om Lagkagehusets semla, som vi prøvesmagte for nylig.

Annonceret indhold

Nyeste