Pladsen foran Haraldslund skal forvandles den kommende tid

AALBORG: Når kalenderen siger maj, går arbejdet med at etablere byens nye superbus-forbindelse, kaldet Aalborg BRT, for alvor i gang.

Pladsen foran Haraldslund skal forvandles til et nyt grønt stationsområde for busforbindelsen, som skal forbinde Vestbyen med Aalborg Øst. Formålet er nemlig ikke kun at anlægge en ny busforbindelse. Det er også at skabe sammenhæng i byrummene ved stationerne og sikre gode omstignings- og venteforhold på de væsentligste knudepunkter på strækningen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Stationsforpladsen foran Haraldslund Vand og Kulturhus er den første plads på BRT-strækningen, der står overfor forvandling. Arkitektfirmaet Cobe Architects har efter input fra borgerrepræsentanter fra Haraldslunds brugerråd og Vestbyen Samråd bistået kommunen med at lave et skitseforslag til, hvordan pladsen kan omdannes.

Borgerrepræsentanterne har blandt andet peget på en plads til leg og samvær for alle aldersgrupper, og kommunen har forsøgt at tilgodese så mange af ønskerne som muligt inden for den budgetramme på syv mio. kr., som er afsat til omdannelse af pladsen.

Visionen bag pladsens nye indretning er at skabe en grøn plads med stor fleksibilitet - en 'byskov', der kan fungere som et attraktivt mødested for Vestbyens beboere. For at skabe god adgang både til den kommende BRT-station og til Haraldslund nedlægges spejlbassinet på pladsen. I stedet etableres en stor sydvendt opholdstrappe, og der plantes et stort staudebed, som tilsammen vil skabe et roligt udeopholdsrum foran Haraldslund. Den eksisterende statue flyttes længere mod øst, hvor der også sikres plads til markedsaktiviteter og lignende arrangementer.

Projekteringen af pladsen foregår frem til maj. Anlægsarbejdet starter i slutningen af maj, og pladsen forventes at kunne tages i brug inden udgangen af året.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...