Den nye efterårsfestival finder sted i Vestbyen i starten af oktober

AALBORG: Der bliver mad og øl. En afslappet stemning og forhåbentlig også samhørighed publikum imellem. Men først og fremmest bliver der masser af musik med fem solide navne, når der 2. oktober er premiere på en helt ny festival i Vestbyen.

- Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave en festival, og når jeg selv har været afsted har jeg kigget på, hvad jeg selv ville lave bedre, hvis jeg var arrangør. Nu skulle det være, lyder det fra Aske Stubkjær Madsen, der står bag Vestby Festival.

Den nye efterårsfestival finder sted på spillestedet AbZalon i Absolonsgade og skal udover at være en hyggelig og intim event også hjælpe upcoming kunstnere med at få en scene at optræde på.

- Mange upcoming festivaler stritter lidt i forhold til min forventning, men sætter nye kunstnere op på store scener. Her går jeg målrettet efter det intime og charmerende, og jeg håber, at publikum vil gå herfra med en rar oplevelse i kroppen, siger han.

Aske Stubkjær Madsen står selv for stort set alt ved arrangementet, men hans kæreste og svigerforældre har lovet at give en hånd med at få det praktiske på plads.

Katrine Schousboe
Spillestedet AbZalon ligger i en baggård i Absalonsgade - det havde premiere i maj. Arkivfoto: Niels Skovmand

Udover musik fra fem bands i løbet af dagen får man en portion chili sin carne og en øl med i billettens pris på 250 kroner, for Aske Stubkjær Madsen har ingen kommerciel tilgang til arrangementet - han elsker bare musik, er konservatorieuddannet her i Aalborg og har lyst til at prøve at skabe sit eget.

- Jeg spiller selv med mange her i byen og har lyst til at være kreativ på en lidt anden måde. Jeg håber meget, jeg får skabt en event, hvor man vil komme og hænge ud, høre musik og tale med hinanden på kryds og tværs, fastslår han og tilføjer, at det egentlig er lidt af en tilfældighed, at festivalen lige er havnet i Vestbyen.

- Det var mest et spørgsmål om, at AbZalon var det helt perfekte sted at lave den, og så havde bydelen ingen festival i forvejen, så det hele passede sammen, siger han.

I løbet af festivaldagen 2. oktober spiller Hjalte Ross, Svaneborg Kardyb, Lemon Moon, Nivaa/Michaelsen og Freja Würtz.

Du kan læse mere om Vestby Festival på festivalens Facebookside

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...