Livet her

Vi elsker brætspil

Ny butik med masser af spil i Algade

23. oktober 2017 kl. 09:04

AALBORG: I en digitale tidsalder vil det måske overraske mange at gode gammeldags brætspil lige nu gennemlever en renæssance - men det er ikke de klassiske titler som Risk, Matador eller Yatzy der driver dette boom. Moderne klassikere som Catan, Ticket to Ride eller King of Tokyo har erstattet de gamle - og der kommer hele tiden nye titler til.

- Brætspilsindustrien har oplevet enorm vækst de sidste 10 år og det forventes at denne vækst vil fortsætte et godt stykke tid endnu, siger David Baunsgaard der er medejer af Aalborg Spilforsyning, en ny brætspilsbutik i Algade 63 i Aalborg.

Udvalget af spil er enormt og der findes spil til enhver lejlighed. Spil til få eller mange spillere, korte eller lange, simple eller komplicerede. Der er sågar spil der kan spilles af børn helt ned i to års alderen.

Denne vækst kan også ses i alle de tilbud for brætspillere, der er dukket op i Aalborg indenfor de seneste par år. For eksempel Aalborg Spilforsyning, Spilhylden i Nordkraft og Dice ’n Drinks i Sankelmarksgade.

- Moderne brætspilsdesign er lidt af en kunstform. Spillene er typisk designede således at de eliminerer de frustrerende elementer der kendes fra klassiske titler. Spillene får helt naturligt en afslutning indenfor en time til halvanden - og der er ikke megen direkte konflikt spillerne imellem. Dermed holdes grundlaget for familieskænderier til et minimum, siger David Baunsgaard og tilføjer, at der naturligvis også er spil med konflikt, hvis det ønskes.

Forbedringerne i design er ifølge David Baunsgaard blot en af mange faktorer, der har før til dette boom i brætspilsindustrien.

- Jeg tror først og fremmest at folk er tiltrukket af det sociale element i brætspillene. Hvor digitale spil godt kan udvikle sig til en lidt ensom affære, er brætspil af natur noget man er sammen om. Derudover tror jeg folk længes efter de mere fysiske elementer ved brætspil - det at de er samlerobjekter med lækre komponenter, siger David Baunsgaard.

Den ny butik har foruden et stort udvalg af moderne og klassiske brætspil også alt indenfor figurspil, kortspil samt et bredt udvalg af tilbehør.

Annonceret indhold

Nyeste