Tilbage med nakken! Det er de store knald, der kommer på himlen

AALBORG: Nytårsaften står for døren, og forventningsfuldt får vi pillet lunten frem. Den sprutter lystigt, og med rutinerede skridt træder man tilbage og venter spændt på det forløsende knald. Men hvad hitter i år?

- Det er svært at sige. Det er jo ikke ligesom med mode, hvor farverne skifter. Kvalitet hitter altid. Batterier med mange skud og batterier til lave priser hitter altid. Vores hovedfokus er på batterier og juniorpakker, siger Kenny Holm fra Aalborg Fyrværkerifabrik.

Vi mennesker er vanedyr og det gælder også fyrværkeri. Der er en masse traditioner.

- Der er nogle, der har sine favoritter, og dem køber de altid. Ligesom med banker, vælger man kendte mærker og mærker man har tillid til, udtaler Kenny Holm.

De traditionelle raketter er naturligvis stadigvæk en del af sortimentet hos Aalborg Fyrværkerifabrik.

- Når man tænder en raket, er det jo rask væk 100 kroner der flyver væk, hvor man for et par hundrede kroner mere, får flere sekunders underholdning. Så der er mere value for money ved et batteri, fortæller Kenny Holm.

På trods af der hele tiden bliver udviklet flere effekter og teknikker i den moderne fyrværkeri, så er det ikke de enkelte de effekter, vi jager.

- Der bliver hele tiden udviklet nye måder, løsninger, effekter og andre mønstre at skyde krudtet af på. Der er vi ikke helt endnu. Forbrugerne søger ikke de enkelte effekter, de søger enten guld eller farverige tivolieffekter. Vi har to parametre, vi går efter; store, flotte og enkelte buketter på himlen eller det, der minder om et billede af Asger Jorn. Der hvor hele himlen bliver fyldt med alle mulige farver, udtaler Kenny Holm.

Det største batteri man købe fra AFAC er med 600 skud, og det tager to et halvt minut, før det er fyret af. Generelt er vi danskere klar til at bruge flere penge på krudt nytårsaften.

- Det vi ser er, at de enkelte hustande bruger flere penge på fyrværkeri. Det har det gjort de sidste par år, fortæller Kenny Holm.

Bæredygtigt fyrværkeri er noget som måske virker selvmodsigende, men der er noget om snakken.

- Der er kommet en grøn bølge de sidste par år. Den har vi også taget til os, så alt vores fyrværkeri er fri for plastik. Alt bliver lavet i pap. Hele branchen har kigget på, hvor meget CO2 vi udleder og vi nåede frem til, at hvis vi planter 1000 træer, så er vi CO2-neutrale, fortæller Kenny Holm.

Vi ønsker et godt og sikkert nytår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...