Skotter og irere vil se nærmere på Aalborg

AALBORG: Udlændinge har for alvor fået øjnene op for Aalborg.

N.Y. Times har ad et par omgange nævnt os, som en by, man bør kigge nærmere på - og det nye flyselskab Great Dane Airlines oplever også interesse for Nordens Paris.

Selskabet har siden midten af juni fløjet fast rutefart til Dublin, Edinburgh og Nice samt en række charterflyvninger for Bravo Tours.

Interessen for at tage af sted er stor, når det gælder os nordjyder, men nu viser selskabets statistik, at en overraskende stor andel af gæsterne er udlændinge, der har Aalborg som måldestination.

- Vi har først og fremmest defineret os som et nordjysk flyselskab, der vil sende nordjyder fra Aalborg Lufthavn ud i verden. Men en overraskende stor del af vores bookinger kommer faktisk fra Irland og Skotland, der nu kan flyve direkte fra henholdsvis Dublin og Edinburgh Airport til Aalborg. Det har overrasket os positivt, siger direktør i Great Dane Airlines Thomas Hugo Møller.

Hos VisitAalborg har man også bemærket tendensen.

- En ny flyrute er jo en ny port til verden, som du både kan gå ind og ud af. Her har vi været vant til, at strømmen af mennesker først og fremmest går ud gennem porten, men der er ingen tvivl om, at Danmark, Nordjylland og Aalborg har opnået en større tiltrækningskraft de seneste år. Den måde, vi har organiseret vores samfund på, og den måde vi tænker bæredygtighed på, er blevet en del af en verdensberømt fortælling, som virker tiltrækkende på flere udlændinge end tidligere. Det, tror jeg, er en af årsagerne til, at Great Dane kan sælge billetter til irere og skotter, siger direktør i VisitAalborg Rasmus Jerver.

Han tilføjer, at VisitAalborg også på længere sigt forventer en effekt af ruterne i form af flere erhvervsturister i forbindelse med f.eks. kongresser.

De tre ruter til Nice, Edinburgh og Dublin er på kort tid blevet en stor succes. PR-foto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...