Aalborg Zoo går all in på julen i år - mød direktør Henrik Johansen

AALBORG: Henrik Johansen har været direktør i Aalborg Zoo de seneste 14 år, og han står i spidsen for en turistattraktion, der i stigende grad satser på oplevelser som eksempelvis Overnatning på savannen, Dyst med dyrene og Dyrepasser for en dag. Seneste skud på stammen er den store satsning Jul i Zoo, hvor parken blandt andet på magisk vis bliver iklædt mange hundredtusinde lys, og hvor der er en række arrangementer, gæsterne kan deltage i. 55-årige Henrik Johansen har altid boet i Aalborg Kommune.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Aalborg er en meget levende og initiativrig by, hvor de mange unge mennesker - ikke mindst studerende - er med til at holde byen frisk og nyskabende.

Aalborg er de senere år i sandhed blevet en by i rivende udvikling, præget af masser af nytænkning og ildsjæle.

Tina Larsen
Jul i Zoo er det seneste i rækken af initiativer i zoologisk have. Foto: Lasse Sand

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Zoo er naturligvis et helt særligt sted for mig.

Jeg har fået lov at stå i spidsen for byens mest besøgte attraktion i 14 år, og i den tid er vi lykkedes med at udvikle zoologisk have – en udvikling, der fortsætter nu med Jul i Zoo og i de kommende år med andre spændende tiltag for vores mange gæster.

Jeg er også meget glad for havnefronten, den rivende udvikling der har været her, og de mange mennesker som er til stede, så snart vejret tillader det. Elsker når byen summer af liv.

I bevæger jer i stigende grad fra at være ren dyrepark til i højere grad at satse på viden og oplysning - hvorfor er det den vej, I går?

Der er store oplevelser at komme efter i Zoo med dyrene.

Men vi har de senere år arbejdet os stadig mere i retning af, at der skal være flere gode grunde end blot dyrene til at komme på besøg i Zoo: At blive klogere på dyrene er noget, der tiltaler rigtig mange af vores gæster, så derfor lægger vi stadig mere vægt på at give mere viden og oplysning til gæsterne.

Men vi satser også på at involvere gæsterne mere, så de kommer tættere på dyrene og får mere viden om dem. Og så er naturbevaring et helt essentielt tema for os – dén del er det os også magtpåliggende at fortælle vores gæster om.

Tina Larsen
Foto: Lasse Sand

Med Jul i Zoo har I kastet jer ind i kampen for at gøre Aalborg til Danmarks juleby nummer 1 - hvorfor er det en opgave for Zoo?

Opgaven for Zoo er naturbevaring og at dele vores indsigt i og begejstring for dyr med flest mulige mennesker.

Det gør vi ved at gøre os umage med at gøre Zoo attraktiv, f.eks. med et Jul i Zoo, hvor de forhåbentlig mange gæster vil opleve en helt anderledes zoologisk have med en magisk belysning, men også få et indblik i hvordan dyrene gebærder sig i den kolde tid. Altså igen: Oplevelse og viden/oplysning.

Når vi taler om Aalborg som juleby nummer 1, så skyldes det et frugtbart samarbejde med Aalborg City og City Syd samt Visit Aalborg omkring at opkvalificere julefestlighederne i Aalborg. Og hvem har ikke lyst til at besøge juleby nummer 1? Forhåbentlig både en masse nordjyder og andre danskere, men vi forventer også besøg af en masse nordmænd, der skal ned og opleve Jul i Zoo og de andre jule-markeringer, der venter i juleby nummer 1.

Hvilken betydning har zoo som turistattraktion for Aalborg?

Vi må i al ubeskedenhed sige, at Zoo har en helt afgørende betydning som turistattraktion i Aalborg.

Alene besøgstallet, der i år kommer et solidt stykke over 400.000 gæster, er langt det højeste for en attraktion i byen. Men også fordi vi sikrer, at borgerne i Nord- og Midtjylland ikke behøver at drage helt til Odense eller København for at få en Zoo-oplevelse.

Nå ja, og så tør vi også godt sige, at vi har en stor betydning for byen, fordi vi gør os umage med at give gæsterne store oplevelser og oplysning.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit arbejds- og privatliv?

Alle mine dedikerede kollegaer betyder noget helt særligt for mig. Zoo er en særlig arbejdsplads med mange forskellige kompetencer - men alle med en helt speciel ånd, som jeg ikke har oplevet andre steder.

I mit privatliv betyder mine to dejlige børn, Karoline på 24 og Jeppe på 20, naturligvis noget helt særligt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...