50 lam skal være med til at bekæmpe den forhadte plante på skråningerne ved Lindholm Søpark

NØRRESUNDBY: Hvordan får man bugt med den forhadte bjørneklo på et stort og stejlt område. Du ringer efter fåreavler Andreas Lomborg, som kommer med et halvt hundrede lam. De går straks løs på de uønskede planter, og efter en årrække skulle bjørnekloen gerne forsvinde.

Mandag ved middagstid kom Andreas Lomborg med 50 lam til Lindholm Søpark. Her skal de æde sig tykke og fede i bjørnekloen, som trods det sene forår allerede har store, saftige blade.

Lindholm Søpark er hårdt plaget af bjørneklo, som har fået rigtig godt fat i skråningen fra Kridtstien og østpå.

Det er Sundby-Hvorup Boligselskab, der er kommet på den uoverkommelige opgave at få bugt med bjørnekloen, som har indtaget et omkring fem hektar stort område ved boligselskabets boliger ved Lindholm Søpark.

- Det vil være helt uoverskueligt, hvis vi skal bruge mandskab til at fjerne de mange bjørneklo. Det er svært at arbejde på det skrå terræn, og der skal bruges masser af timer, fortæller Kim Bjerring, inspektør hos Sundby-Hvorup Boligselskab.

Det har også været forsøgt at bekæmpe med maskiner - uden held.

Men med god hjælp fra Aalborg Kommune er der nu fundet en løsning, som forhåbentlig viser sig at være effektiv. De lejede lam skal løse problemet ved at æde og æde.

- De har aldrig smagt bjørneklo før, lød det fra Andreas Lomborg, da han åbnede for traileren og de 50 lam indtog skråningen.

Men det viste sig hurtigt, at lammene var ret begejstrede for de store grønne blade.

- Det er lam fra sidste år af racen Texel og Spælsau, fortæller Andreas Lomborg.

- I første omgang sætter vi 50 lam ud i området, senere kommer der yderligere 50 og sandsynligvis yderligere 50 senere på sommeren, fortæller Andreas Lomborg.

Når vækstsæsonen er slut trappes antallet ned igen.

Han vurderer, at der skal gå lam på skråningen i ti år, inden området er bjørneklo-frit.

Selv om der vil komme til at gå måske 150 dyr på skråningen , vil det ikke give støjgener for beboerne.

- Vi har helt bevidst valgt lam og ikke får med lam. Lammene vil kalde på deres mor, og det kan give støjgener, siger Andreas Lomborg.

Beboere i søparken og naboer er tidligere blevet hørt i sagen. Og alle synes ideen med lam er god.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...