Montrerne bugner med fastelavnboller - men er det denne pralinefyldte fastelavnsbolle, du skal kaste pengene efter?

AALBORG: Aalborg er et sandt slaraffenland af fastelavnsboller og med det store udvalg, kan det være svært at gennemskue, hvilke der rent faktisk er værd at kaste penge efter. Men vi har gjort det nemt for dig!

Denne gang har vi smagt Surdejsbagerens allernyeste bud på en fastelavnsbolle, så du ikke behøver. Eller hvad?

Testpanelet består som sædvanlig af de garvede fastelavnsbolletestere Victoria og Anne, der begge elsker fastelavnsboller, men ikke er lige glade for flødeskum.

Denne gang slipper vi dog for den helt store flødeskumsdiskussion, for fastelavnsbollen her er helt uden flødeskum. Tilgengæld får vi en ret flot bolle, hvor der virkelig er kælet for detaljen.

Hvad får vi?

Fastelavnsbollen her minder lidt om en semla på den måde, at selve bollen minder om en blød fødselsdagsbolle. Der er altså ingen butterdej med smørfyldte lag her.

Tilgengæld er der masser af creme i forskellige formater: Vi får både en vaniljecreme, en lækker hasselnød-praline og lys chokolade ganache.

Førstehåndsindtrykket

Vi kan ikke helt lade være med at være imponeret over, hvor flot fastelavnsbollen er. Cremen står skarpt og på toppen er den smukt dekoreret med en kakaodrysset kiks, der er formet som en blomst. Vi tænker wow, og glæder os til at smage på sagerne.

Da vi skærer bollen over får vi øje på overraskelsen af to forskellige cremer: en hasselnød-praline og en vaniljecreme. Pralinen flyder lidt ud, da den ikke er så fast i konsistensen som fastelavnsbollen andre cremer, men der er bestemt ikke sparet på noget!

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Det famøse snit. Foto: Victoria Skibsted.

Her er dommen

Da vi endelig får sat tænderne i den smukke fastelavnsbolle, bliver vi mødt af en dejlig blød og luftig bolle. Det er en rigtig fødselsdagsbolle, og selve bollen er et kæmpe plus i sig selv.

- Den er meget sød i smagen, siger Anne.

- Ja, hasselnød, lys chokolade og vaniljecreme gør den måske lidt for sød. Der mangler noget bid, mener Victoria, der mangler et skud syre til at supplere de søde cremer og den meget bløde bolle.

Kiksen giver en god kontrast til det bløde, men vi mangler nu alligevel kontrasten til de søde.

Nyfortolkningen af en klassisk fastelavnsbolle er dog i sig selv et stort plus på positiv-kontoen og smagene fejler ikke noget i sig selv. Man kan tydeligt smage de enkelte elementer fra hinanden, og det er godt gået med så mange forskellige komponenter.

Der er virkelig kælet for detaljerne, men det skal der også være til en pris på 40 kroner for en enkelt fastelavnsbolle. Vi synes faktisk prisen er i den høje ende selv for Surdejsbageren, der ellers er kendt for et lidt højere prisniveau end byens mere traditionelle bagerier.

Du skal smage fastelavnsbollen her, hvis du virkelig ikke er til fastelavnsboller med masser af flødeskum, men gerne vil prøve noget, der er lidt mere spændende end den klassisk gammeldaws med remonce i midten og glasur toppen.

Fastelavnsbollen kommer også en version med limecurd, marengs og citruskiks og en med mochacreme, hvid chokolade ganache med lime, vanødder og kirsebærkiks. Alle fås hos Surdejsbageren på Budolfi Plads til 40 kr per styk.

LÆS OGSÅ: Vellykket debut med creme og knasende wienerdej

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...