Vis din kærlighed med æltet dej og rigelige mængder bagefast creme
AALBORG: I år falder fastelavn og valentinsdag på den samme dato. Hvordan kan man så kombinere de to dage, så man slipper for dobbeltarbejde?
Vores nu:agent Sofie Rønn Christensen har bevæget sig ud i køkkenet netop for at fuldføre missionen: faste-valentins-bollen. For at nå i mål med opgaven har hun benyttet sig af opskriften fra mummum.dk.
- Jeg startede med at lave cremen. Det er vigtigt, at cremen er bagefast, så den ikke flyder ud. Derefter lavede jeg dejen, som skal æltes godt. Jeg lod dem hæve sammenlagt i 1,5 time, og pyntede dem med lyserød glasur og friske hindbær, lyder det i afrapporteringen fra Sofie Rønn Christensen.
1: Dejen består af
2 dl. mælk
50 g. gær
1 tsk. salt
1 stk. æg
2 spsk. sukker
100 g. smør
500 g. hvedemel

Hjemmelavet creme og marmeladen ligges i dejen
Cremen består af:
3 stk. æggeblomme
2 spsk. majsstivelse
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. sukker
3,75 dl. mælk

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme)
Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe.
Bag én plade af gangen i midten af ovnen i ca. 8-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.

Nu er dine boller kommet ud af ovnen, de er kølet af og nu er det tid til at gå amok i valentinspynt.
- Jeg gik efter det enkelte, klassiske look med lidt lyserød glasur toppet med et friskt hindbær, siger Sofie Rønn Christensen.
- Alternativt kunne man drysse lidt lyserødt hjertekrymmel på toppen, tørrede eller frysetørrede hindbær, uddyber hun og giver sit tip til den lyserøde glasur: - Den lyserøde glasur er blot en blanding af hvid glasur med få dråber af rød madlavningsfarve.
