Sådan kombinerer du fastelavn med valentinsdag

AALBORG: I år falder fastelavn og valentinsdag på den samme dato. Så hvordan kan man så kombinere de to dage, så man slipper for dobbeltarbejde?

Vi har kigget på det traditionsrige fastelavnsris. Vi kender det typisk fra supermarkedet, hvor man kan få fingrene i et par visne grene, der er iklædt noget tvivlsomt slik. Det er den nemmeste løsning. Men kan også gøre det selv.

Nu:agent Victoria Skibsted har bevæget sig ud i naturen og kastet sig over gør det-selv-arbejdet. Ifølge de gamle traditioner fra 1700-tallets Danmark var skikken at "rise hinanden op". At "rise op" foregik ved, at især de unge karle og piger listede ind til deres kammerater og slog på dem for at få dem op. Vi anbefaler, at du ikke bruger det til at tæve din kæreste. Det skaber en dårlig stemning.

Sådan gør du!

1. trin: Ud i naturen og saml grene! Vi var en tur i Karolinelund og Østre Anlæg for samle faldne grene med så mange snoninger og farver som muligt.

Niels Skovmand og Victoria Skibsted
Først finder du faldne grene. Husk, at der kan være regler for, hvor du må tage dem. Privatfoto

2. Trin: Hjem i varmen! Nu er det tid til at binde grene sammen til en slags buket. Vi brugte en kødsnor til at binde grenene for et rustikt look.

3. Trin: Nu skal fastelavnsriset pimpes op med valentinspynt. Her klippede vi hjerter ud og hængte dem på grenene. Dertil et par katte i traditionens tro. Det er jo både fastelavn og valentinsdag.

Niels Skovmand og Victoria Skibsted
Tip, for at hænge pynten, kan du stikke en nål med tråd igennem papiret. Privatfoto

4. trin: Synes du, at dit fastelavnsris mangler lidt ekstra pynt? Vi tilsatte lidt ekstra pynt i form af tørrede blomster for at bringe lidt farve og romantik frem.

Nu er du færdig og klar til at sætte dit valentinsfastelavnsris i din yndlingsvase.

Her er det endelige resultat:

Niels Skovmand og Victoria Skibsted
Sæt lidt tørrede blomster sammen med riset, så bliver det lidt finere. Privatfoto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...