Dennis Juhl Jensen står i spidsen for den nye Latur Deli & Vinbar i Hasseris Bymidte. Mød ham her

AALBORG: Restauratøren er opvokset i Nibe, hvor han som 12-årig begyndte som opvasker på Hotel Nibe. Siden 34-årige Dennis Juhl Jensen blev udlært som kok, har han været vidt omkring i den gastronomiske verden - udover Latur står han også bag restauranterne Textur og Struktur.

Katrine Brix
Dennis Juhl Jensen fremhæver, at Aalborg er en by i udvikling. Foto: Martin Damgård

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

En by i udvikling på mange fronter.

Er kommet meget i byen siden ungdomsårene, og da jeg er opvokset i Nibe, har jeg set Aalborg som den spændende storby. Senere hen har jeg fået et mere hyggelig og hjemligt forhold til byen især efter en del år ude af byen.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Der er mange steder og gode bydele, som jeg værdsætter og har mange gode minder fra. Det er svært at vælge specifikke steder ud, men de steder, vi har restauranter betyder selvfølgelig meget, når jeg har brugt så mange timer i de områder.

Men jeg synes, vi har nogen dejlige bydele/og områder, som jeg gerne vil bruge og nyde mere.

Katrine Brix
Latur er udover at være en vinbar også en deli og har eget bageri. Foto: Martin Damgård

Det er første gang, du åbner noget udenfor bymidten. Hvorfor faldt valget lige på Hasseris Bymidte?

Jeg mener, vi skal dyrke bydelene noget mere. Vi skal værdsætte udviklingen og de identiteter, der er i de forskellige bydele, og jeg syntes bl.a., det var ærgerligt, der ikke var en lille hyggelig, lokal vinbar og deli i Hasseris.

Hvad er det, den nye Restaurant Latur kan?

Det er en hyggelig, lille vinbar og deli med en uformel stemning.

Jeg håber, den kan være med til at give bymidten lidt ekstra liv og skabe en god grobund for en lokal oase, som også vil blive brugt af gæster fra hele Aalborg.

Katrine Brix
Foto: Martin Damgård

Hvis du skal beskrive Aalborgs restaurationsbranche, hvad ville du så sige?

Jeg synes, der er sket rigtig meget de seneste tre-fem år, men jeg håber og tror, den udvikling vil fortsætte.

Udviklingen skyldes vores gode kolleger, der har gjort et stort stykke arbejde. Det er alt fra de veletablerede navne, som har holdt niveau i årtier til de nyere, som begyndte at skyde op for cirka fem år siden.

Hvilke personer betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Tror, at mit svar er meget en kliché men sandt - det gør familie, venner og gode bekendte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...