På en grå decemberdag kan det være fristende at give radiatorerne et ekstra nøk. Arkivfoto: Peter Broen
Livet her

Vi slipper for at betale mere for varmen

Energipriserne er på himmelflugt verden over - men vi går fri i 2022

15. december 2021 kl. 11:20

AALBORG: Energipriserne er på himmelflugt. Verden over bliver det dyrere at tænde for lyset og sætte varme på. Sådan har vi hørt i ugevis.

Og er du bekymret for de stigende udgifter, så kan du på i hvert fald et punkt nu ånde lettet op. For Aalborg Forsyning fortæller nu, at de holder fjernvarmepriserne i ro i 2022.

- Der venter ikke nogen ekstraregninger på fjernvarme til vores kunder. Vores fjernvarmepriser vil være stabile, og derfor går vores kunder fri, selvom der er energikrise, siger Søren Gais Kjeldsen, der er adm. direktør i Aalborg Forsyning, i en pressemeddelelse.

Forklaringen er, at Aalborg Forsyning ikke er afhængig af gas og el i sin produktion af fjernvarme. I stedet kommer varmen fra flere forskellige energikilder f.eks. affaldsforbrænding, overskudsvarme fra bl.a. Aalborg Portland og kul på Nordjyllandsværket.

- Vi har nogle gode faste kontrakter på affaldsforbrænding og overskudsvarme, som ikke rykker sig trods energikrisen. Og selvom prisen på kul er steget, får det ikke betydning for fjernvarmekunderne. Nordjyllandsværket producerer både varme og el, og med de stigende elpriser har vi også opnået en stigende indtjening på elproduktionen, som udligner de stigende udgifter til kul, forklarer han.

Bruger du bygas til at lave mad på, kan du til gengæld vente en lille prisstigning. Gasprisen stiger med 17 procent, men det får ikke umiddelbart den store betydning, fortæller Aalborg Forsyning i pressemeddelelsen.

Langt størstedelen af den pris, som bygas-kunderne betaler, består nemlig af et fast abonnement, som ikke er ramt af prisstigningerne. Det er altså kun selve forbruget, der bliver dyrere.

Annonceret indhold

Nyeste