Indenrigsflyvning hitter - samlet set har lufthavnen dog stor tilbagegang i juli

AALBORG: Efter måneder med corona-nedlukning har vi igen fået mod på at flyve til hovedstaden.

I hvert fald er det indenrigstrafikken, der er lyspunktet i Aalborg Lufthavn i den juli, der netop er gået.

Samlet set har kan lufthavnen nemlig se tilbage på en måned, hvor ordet 'tilbagegang' er det dominerende. I den netop passerede juli rejste knap 48.000 til og fra Aalborg Lufthavn mod godt 130.000 i samme måned sidste år - en tilbagegang på godt 63 procent.

Det er primært charter- og udenrigstrafikken der trækker ned, mens flere altså igen rejser til København og Bornholm.

I alt har godt 39.000 rejst indenrigs i juli i år mod knap 48.000 sidste år. Det betyder, at indenrigstrafikken "kun" går tilbage med 18 procent.

- Ferierejsende har virkelig taget de mange daglige forbindelser, attraktive priser hvor en one-way fås ned til 199 kr. samt de gode rejsetidspunkter til sig. For i en periode hvor erhvervslivet holder ferie, og flyforbindelser videre ud i Europa via København er relativt begrænset grundet Covid-19, er det faktisk meget pænt, at vi kun går knap 18 procent tilbage i indenrigstrafikken i forhold til juli 2019, siger Søren Svendsen direktør i Aalborg Lufthavn i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi ser klart flere ferierejsende, der lige tager på en kort storbyferie i København eller 4 dage til Bornholm for at nyde naturen, slappe af og måske spise ’Sol over Gudhjem’.

Når det gælder chartertrafikken er det til gengæld svært at se lyspunkter. Her er tilbagegangen på hele 98,2 procent sammenlignet med juli sidste år. Kun 593 charterpassagerer rejste til og fra Aalborg i den forgangne måned. Eneste afgang har da også været med Bravo Tours til Kreta - de fly har til gengæld været helt fyldte.

- Vi kan se, at med den belægning som Kreta-afgangen har haft i juli, er der efterspørgsel efter at komme til Sydeuropa, men desværre kigger vi jo nærmest ind i en chartersæson, der er forbi, og derfor kommer vores samlede antal rejsende også til at se negativ ud – både hvad angår denne her måned, men så sandelig også hvad angår resten af 2020, siger Søren Svendsen.

Også udenrigstrafikken går tilbage i juli - hele 83 procent. Her der er dog udsigt til bedring de kommende måneder. Ryan Air har netop genoptaget deres flyvninger mellem Aalborg og London, mens KLM har øget til to daglige afgange.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...