Folk er langt fra enige om, hvorvidt det er en god eller dårlig idé at omdanne parkeringspladser ved Budolfi Plads til et grønt område

AALBORG: For nylig kunne vi på aalborg:nu fortælle, at de omkring 30 parkeringspladser ved Budolfi Plads lever på lånt tid. Inden for de næste uger vil området nemlig blive ryddet, så arbejdet med et nyt park- og legeområde kan begynde.

Flere problematikker

Siden historien er blevet delt på Facebook, har mange brugere været ved tasterne og skrevet kommentarer med deres holdninger til projektet. I den negative ende er der flere forskelligartede problematikker på banen, men mange er især bekymrede for erhvervslivet i midtbyen. For eksempel skriver en Facebook-bruger:

- Færre og færre parkeringspladser i Aalborg følger meget godt op på den politik, som byrådet har fulgt de seneste mange år. Billisterne skal ud af byen, og cyklisterne skal helst have lov til at holde helt inde i butikkerne. Der bliver brug for en snarlig udbygning af City Syd.

En anden bruger følger med:

- Ja man er godt i gang med at sikre, der ingen biler kommer ind til midtbyen, og dermed påbegynde lukning af de erhvervsdrivendes levebrød og livet i midt byen.

Det er dog ikke kun de manglende parkeringspladser, der bekymrer aalborgenserne. Nogen er også bekymrede for, hvem de reelle brugere af det nye område bliver.

- Endnu et grønt område der ender som J. F. Kennedys Plads og Frederiks Torv. Tilholdssted for alkoholikere der fylder bænkene. Hvorfor er det, at der er dette behov for at gentage dumheder gang på gang. Vi har en fantastisk grøn havnefront, hvor alle alligevel trækker ned, er der en bruger på Facebook, der skriver.

Camilla Gammelgaard og Henrik Bo
Der er fuld gang i arbejdet med omdannelsen af Budolfi Plads.

Slap dog af...

Det er langt fra alle, der er negativt stemt overfor det nye park- og legeområde ved Budolfi Plads. En del brugere minder om, at der er en masse parkeringspladser lige i nærheden. Eksempelvis er der en, der skriver:

- Hvor er det utroligt, at små 30 parkeringspladser kan bringe folks pis sådan i kog, når der alene i Friis er 850 pladser. Sammen med Sauers Plads, p-huset overfor kasinoet, Føtex osv. er der nok over 2000 andre pladser. Så slap da af med at dømme bylivet dødt. Jeg kører tit fra Hadsund til Aalborg både i løbet af dags- og aftentimerne. Og jeg har altid fundet en p-plads, så det går nok at miste 30 stykker. Desuden er der da vist en stor parkeringsplads små 200 meter derfra. #HerGårDetGodt.

En anden skriver:

- Vi bliver nødt til at se et par skridt fremad i stedet for at skrige parkeringspladser og flere privatbiler. Masser af storbyer i udlandet plastrer altså ikke deres midtby til med parkeringspladser og biler. Der er simpelthen ikke plads! Man må tænke nyt og bede folk om at være lidt villige til at ændre adfærd. Delebilsordning (el, brint, biogas), små førerløse køretøjer, busforbedringer, osv. er fremtiden, hvis ikke vi vil drukne os selv i forurening, parkeringspladser, trafikstøj og utallige privatbiler (hvor folk ofte sidder en og en i hver bil).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...