Finalen på Smukfest i Skanderborg er afgjort, og blandt vinderne er Angående Mig - 21-årige Laura Lilholt fra Aalborg

AALBORG: Trods sin unge alder, har Laura Lilholt, der går under kunstnernavnet Angående Mig, allerede høstet meget hæder her i det nordjyske. Hun har blandet andet været udvalgt til ANR Demo, som gav hende spilletid på radiokanalen, og vundet Skråens Bandbattle i 2018 som årets singer/songwriter. Nu har hun også fået landsdækkende opmærksomhed, efter hun i dag blev udnævnt som vinder af KarriereKanonen 2019.

Camilla Gammelgaard
Foto: Smukfest/ Hanne Nielsen

Udvikler mange kunstnere

Siden 2002 har DR, Bandakademiet og Smukfest samarbejdet om talentudviklingsforløb, der har fået navnet KarriereKanonen. Konceptet har udviklet sig igennem årene, men grundkernen er fortsat at finde og hjælpe nye danske kunstnere udover scenekanten og i gang med en karriere.

Hvert år udvælger en jury 12 talentfulde navne, som kommer igennem et lille udviklingsforløb, der i sidste ende munder ud i en koncert på Spot Festival i Aarhus, hvor otte udvælges til at fortsætte til finalen på Smukfest i Skanderborg. Her findes i alt tre vindere, som kan se frem til både mere talentudvikling, deres egen koncert på Smukfest året efter og at blive spillet på P3 eller P6 Beat.

De tre vindere, der i dag blev hyldet af de mange festivalgæster blev Patina, Høker og altså aalborgensiske Laura Lilholt, der sammen med sit band leverede en vild optræden på scenen i Skanderborg.

Og hun er allerede i fint selskab. Nogle af de navne, som tidligere har vundet KarriereKanonen, og som efterfølgende har fået skabt en solid karriere, er Djämes Braun, Vild $mith, The Minds of 99, Klub 27, Katinka og Dør nr. 13.

Du kan også snart opleve Angående Mig live her i byen. På fredag 9. august er hun nemlig med som support for netop The Minds of 99, der giver Skovrock-koncert i Skovdalen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...