Det skal være lettere for dig at komme mellem bydele til fods eller på cykel

AALBORG: I fremtiden skal du på ganske få minutter kunne komme mellem det centrale Aalborg og den nye Stigsborg-bydel i Nørresundby. Og det vel at mærke til fods eller på cykel.

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det måske ikke, for nu støtter Realdania en forundersøgelse, der skal kortlægge potentialet i en eventuel ny bro.

Ideen er, at den nye cykel- og gangbro skal forbinde havnefronten ved Musikkens Hus med Stigsborg. Broen skal være oplukkelig og sikre bedre forbindelse mellem den nordlige og sydlige del af byen - både hvad angår fysik og identitet.

- Det er særdeles positivt, at vi nu kan gå i gang med forundersøgelserne. Det vil give os et teknisk, økonomisk og byplanmæssigt beslutningsgrundlag for en ny cykel- og gangbro over fjorden. Succeskriteriet for undersøgelserne er, at de skal bidrage til at minimere usikkerhederne omkring anlægs- og driftsøkonomien, og at de positive såvel som negative konsekvenser kan fastslås, siger Anton Hessellund, direktør i Stigsborg P/S, der er ejet af Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard.

Han tilføjer, at det den klare forventning at bedre forhold for cykler og gående vil reducere bilbelastningen af gader og veje.

- Og at cykler og gang i det daglige bedre vil kunne konkurrere med bilen som den foretrukne transportform, siger Anton Hessellund.

Forundersøgelsen bliver lavet i et samarbejde mellem Realdania, Aalborg Kommune og Stigsborg P/S og forventes at forløbe året ud.

Den samlede pris for at bygge en bro har tidligere været vurderet til 300 millioner kr. Foreningen Realdania bidrager med 350.000 kr. til forundersøgelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...