Haven går all in og fejrer jul med gigantisk lysfest

AALBORG: Der vil med garanti blive sagt både ihhhhh og ohhhh, når Aalborg Zoo den kommende jul lancerer en nyhed af de helt store.

Zoo går nemlig all in på højtiden og oplyser haven med 100.000-vis af lys, der skal føre os på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

Konceptet, kaldet Jul i zoo, skal give en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene. For med lysene sætter man særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne, skriver Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

Lysene vil være spredt ud over det meste af haven. Illustration: Aalborg Zoo

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviterer zoo gæsterne på en lysvandring gennem haven. Fra Grønland i nord til Afrika i syd kan du opleve julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser på vejen. Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte. Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På vejen gennem haven kan du blandt andet gå gennem en lystunnel, hvor du kan dele dine juleønsker på små røde hjerter. Du kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

Jul i zoo kan opleves fra fredag 15. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...