Unge, der synger sammen, er blevet et stort hit i Aarhus og Odense - nu kommer konceptet til Aalborg

AALBORG: Går du med en lille sangfugl i maven, som aldrig rigtig har fået lov at leve, eller har du sunget i kor før og mangler et sted at begynde på ny? Så er der gode nyheder til dig.

Nu kommer Fællesklang nemlig til Aalborg.

Fællesklang er et korkoncept, hvor optagelsesprøven er droppet til fordel for ét stort fællesskab, hvor alle er velkomne, uanset om de er øvede eller ej. Eneste krav er, at du er mellem 18 og 35 år og har lyst til at møde nye mennesker.

I både Aarhus og Odense er koret et stort hit blandt studerende og andre unge i målgruppen, og i dag er der 160 medlemmer af Fællesklang i Aarhus, mens 130 unge mødte op til den allerførste prøveaften i Odense.

Søsterkoret i Aarhus har på kort tid fået 160 medlemmer. PR-foto

- Jeg synes, Aalborg mangler et stort kor for unge, hvor der ikke er optagelsesprøve. Hvis vi kan fange dem som unge og vise dem, hvad korsang kan gøre for humøret, fællesskabet og hjernen, så kan vi være med til at skabe en masse nye korsangere, der kan berige Aalborgs kormiljø i mange år, siger korleder i Aalborg Helle Lykke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at målet i Aalborg er at samle 140 unge sangere og gøre Fællesklang Aalborg til et kæmpe kor med masser af energi og højt humør.

- Det bliver et blandet kor, altså for begge køn, og vi kommer udelukkende til at synge rytmiske sange. Vi skal blandt andet synge kendte danske og udenlandske hits, gospelsange og Disney-klassikere, så jeg lover, det bliver en fest, siger hun.

For at være med i koret skal man være mødestabil og øve hjemmefra på sin stemme. Man behøver ikke kunne læse noder, da alle sangene er indspillet på lydfil.

Den første øvegang er på torsdag, 19. september, kl. 19.30 i Danmarksgade 52. Derefter er der fast øvedag hver torsdag.

I Aalborg får Fællesklang tilknytning til KFUM og KFUK, der er en del af verdens største ungdomsbevægelse YMCA.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...