Shopping

Vild med boligindretning? Ny butik med interiør åbner i gågaden

Hos By Moberg finder du møbler og andet tilbehør - alt sammen organisk og miljørigtigt

30. april 2020 kl. 18:38

AALBORG: Gamle, rå møbler fra Kina, unikke tekstiler fra Indien eller håndlavede kurve fra Bali.

Det er blot noget af det, du finder hos By Moberg - butikken med fokus på boligindretning, der åbner i Algade i morgen, fredag.

Og det er er butik med holdninger, som de to ejere Jette og Amanda Moberg står bag. Mor og datter lægger vægt på, at varerne, de sælger, primært er organiske og miljørigtige. Også genbrug og at undgå masseproduktion er et must, når de selv rejser ud i verden og enten køber de lokalt producerede varer - eller eksempelvis får tekstiler lavet om til toilettasker på stedet.

Amanda og Jette Moberg glæder sig til at byde indenfor i forretningen i Algade. Foto: Martin Damgård

-For os handler det om at støtte de lokale mikrovirksomheder. De hjælper os med at producere varerne, og udover betaling støtter vi også lokale projekter, der eksempelvis skal hjælpe kvinder, der er solgt til prostitution, siger 53-årige Jette Moberg, der også har fokus på at minimere emballage og plast.

Interessen for selv at rejse ud i verden og finde unika har hun fået gennem et tidligere job, og de seneste år har Jette Moberg drevet et engrosfirma, der sælger til 120 interiørforretninger i hele landet.

Det er et firma, hun fortsat driver - og at supplere det med en fysisk butik på et tidspunkt, hvor corona påvirker handelslivet, kan virke som et sats.

By Moberg er ikke kun interiør, på udvalgte dage kan du også købe friske blomsterbuketter samt vin fra en af byens importører. Foto: Martin Damgård

- Mange af de kunder, der køber engros, er jo lukkede nu. Jeg har holdningen, at man i krisetider er nødt til at gøre noget selv, og jeg tror på vores forretning her i gågaden, siger Jette Moberg, der også glæder sig over samarbejdet med sin 22-årige datter.

- Amanda har et stort engagement og mange kreative idéer.

Det spiller også ind, at Jette Moberg tidligere har haft butik.

- Den del savner jeg. Kontakten og dialogen med kunderne.

Og netop kunderne bliver der gjort noget ekstra for op mod weekenden, hvor du kan købe spanske vine fra La Cuenta Vinos om fredagen - og blomsterbuketter fredag og lørdag.

Specielle planter finder du også i forretningen. Foto: Martin Damgård

- Derudover kan man glæde sig til, at vi kun sælger specielle ting, det er ikke noget, vi har fundet på en messe. Hos os har tingene en historie, og vi lægger vægt på genbrug. Det håber jeg, at folk godt kan lide, siger Jette Moberg.

- Jeg holder selv af tanken, at ting fra udlandet får et helt nyt - og andet - liv i Danmark.

By Moberg ligger Algade 21, forretningen åbner i morgen, fredag 1. maj, klokken 10.

Annonceret indhold

Nyeste