Kom tilbage til middelalderen i denne måned på Voergaard Slot. Arkivfoto: Peter Broen
Det sker

Vild med borge og bueskydning? Her er sommerens middelaldermarkeder

Glæd dig til levendegjort historiefortælling og markedsstemning

15. juli 2022 kl. 19:33

AALBORG: Om det er ridderne eller skjoldmøerne, der tiltrækker flest turister, er uvist, men et faktum er det, at middelalderen har fået en fast plads i det danske landskab i sommerperioden.

Hvert år, når skolernes sommerferie begynder, valfarter børn, deres forældre og bedsteforældre til de gamle slotte og borge rundt om i landet, hvor tiden skrues omkring 1000 år tilbage under de traditionelle middelaldermarkeder.

Efter et par års ufrivillig corona-pause er der skruet ekstra op for både forventningerne og festlighederne i år, og du kan stadig nå at være med, hvis du har lyst til en tidsrejse.

Vi har lavet oversigt over, hvor du kan møde middelalderens gøglere, musikere, krigere i rustning og filligt arbejdende håndværkere, før sommeren er omme.

Horsens Middelalder Festival

Hvor: Fængslet, Fussingvej 8, 8700 Horsens

Hvornår:19.-20. august

Pris: Gratis

Fængslet i Horsens forvandles i to dage til en borg, hvor riddere i raslende rustninger går rundt mellem musikere, håndværkere, markedsfolk og gøglere.

Du kan gå på opdagelse i fortidens mad, musik, teater, råstyrke og håndværk.

100.000 mennesker mødes til Horsens Middelalderfestival, som er Nordeuropas største af slagsen.

Middelalderdage på Voergaard Slot

Hvor: Voergaard, Dronninglund

Hvornår: 16.-23. juli

Pris: 75 kroner

Under middelalderdagene rejser du og familien tilbage i tiden. Her kan du opleve Voergaard Slot i år 1533 og lade dig underholde af musikanter og gøglere og måske hilse på Biskop Stygge Krumpen og hans elskerinde Elsebeth Gyldenstjerne.

Du kan også opleve kastevåbnet Bliden blive affyret, landsknægte, som gør klar til kamp og håndværkere, der arbejder flittigt.

Der er desuden mulighed for at gøre indkøb i boderne og få en snak med middelalderfolket.

Middelalderdagene på Voergaard Slot begynder på lørdag. Foto: Peter Broen

Bispens Marked

Hvor: Spøttrup Middelalderborg, Salling

Hvornår: 25.-30. juli

Pris: 5-17 år: 75 kroner og 18-90 år: 125 kroner, børn gratis

Spøttrup Borg er det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark, og Bispens Marked er Vestjyllands største middelaldermarked med oplevelser for hele familien.

Du kan møde riddere fra hele Norden, som har sat hinanden stævne i et nordisk mesterskab i ridderdyst, og du kan se krigere i fuld rustning kæmpe til fods med sværd og skjold om titlen som vinder af ”Spøttrup Borg Open”.

Du kan læse mere på spottrupborg.dk

Danehof - Nyborg Slot

Hvor: Nyborg by og Slot

Hvornår: 12.-14. august

Pris (Nyborg Slot): Voksne 50 kroner, børn gratis

Fra midten af 1200-tallet mødtes det danske parlament på Nyborg Slot til det, der fra 1300-tallet blev kaldt “Danehof”. Festivalen bygger således på en 800 år gammel tradition.

Nutidens Danehof er en weekend, hvor hele Nyborg summer af liv og leben, som dengang kongen og hans mænd mødtes til Danehof. Der er optog, kamp, boder og smagsoplevelser samt musik og underholdning for både børn og voksne.

Du kan læse mere på nyborgslot.dk

Ringsted Middelalder Festival

Hvor: Klosterlunden, 4100 Ringsted

Hvornår: 26., 27. & 28. august

Pris: Gratis

Ringsted Middelalderfestival er en historisk festival, som holdes i Klosterlunden i Ringsted midtby med salgsboder, teater, middelaldermusik, gøgler-og ildshows samt mad og drikke.

Festivalen foregår ved Sct. Bendts Kirke, hvor Kong Valdemar den Store for 850 år siden fik kronet sin 7-årige søn, Knud 6. som konge i danmarkshistoriens første kongekroning. Samtidig lagde han knoglerne af sin far, Knud Lavard, som pavelig godkendt helgen i et helgenskrin på kirkens alter.

Festivalen fejrer i år begivenheden med 26. august med besøg af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og Biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller.

På Spøttrup Borg kan du møde møde riddere fra hele Norden. Arkivfoto: Bo Lehm
Annonceret indhold

Nyeste