Michael McIntyre er hovednavn - men nu er Aalborg Comedy Festival også klar med resten af festivalprogrammet. PR-foto
Det sker

Vild med comedy? Her er programmet for ny festival

Store aktører går sammen om en uge med gode grin

20. juni 2019 kl. 09:17

AALBORG: Er du til comedy og generelt bare gode grin, så bliver der masser at komme efter i Aalborg i slutningen af august.

Som vi fortalte her på aalborg:nu allerede i april, er en række af byens store kulturaktører nemlig gået sammen om at lave byens første store comedy-festival.

Hovednavnet, engelske Michael McIntyre, er allerede offentliggjort, men nu er arrangørerne så også klar med resten af programmet. Og det byder på nogle af de allerstørste danske navne, som Rune Klan, Torben Chris, Geo, Niels Roos, Per Worm, De Håndplukkede og Nul Stjerner.

Det er Skråen, Nibe Festival, Aalborg Events og Aalborg Kongres & Kultur Center, der arrangerer festivalen, og du kan se de mange kunstnere vidt forskellige steder i byen - fra AKKC’s store scene i Aalborghallen til Spejlteltet, John Bull, Salling Rooftop og Støberiet i Nibe.

- Vi har i fællesskab fået strikket et spændende og meget alsidigt program for år et sammen, som vi glæder os meget til at præsentere for Nordjylland – ja for alle i Danmark med lyst til at opleve comedy. Det har været dejligt, at vi sammen har fået skabt Aalborg Comedy Festival, så nu kan folk med hang til tøhø og den store latter bare komme an fra 27. august til 2. september, siger de fire eventmagere Søren Thorst, Jørgen Nissen, Peter Møller Madsen og Nicolaj Holm i en fælles udtalelse.

Festivalen giver også plads til nye comedy-konstellationer. Geo optræder f.eks. på John Bull, som en del af en anderledes musik og sjov-duo. PR-foto

Her er programmet:

Niels ”Niarn” Roos bliver første navn på plakaten 27. august i Spejlteltet med underholdningsshowet: Manden de kaldte Niarn. Samme aften har AKKC et underholdningsforedrag, hvor globetrotterne Jan & Morten i en ny tv-serie på DR2 tager os med på en rejse langt udenfor comfortzonen, og deraf Nul Stjerner, som programmet hedder. Efterfølgende tager de rundt i landet og lader i et foredrag, publikum komme med bagom serien, der sendes inden comedyfestivalen. Dagen efter går Danmarksmesteren i Comedy Slam fra 2012, nordjyden, musikeren og komponisten Per Worm på scenen i Spejlteltet med en hyggelig lun og eftertænksom grineaften i musikforestillingen Rost til Skyerne.

Torben Chris er en af dansk komiks halvtunge drenge, og han kan torsdag 29. august opleves helt gratis i Salling Rooftops spektakulære rammer – tæt på toppen af Aalborg. Den speedsnakkende komiker byder på kaskader af ord, energi, charme og over-stregen humor – right in your face.

Rune Klan & The Powls er fredag 30. august klar i Støberiet. Nibe Festivals nye ”kulturrum” på Industrivej danner ramme om et helt unikt arrangement. Først 45 minutters intenst comedy show med Rune Klan, og dernæst ”comedykoncert” med kultbandet The Powls, som er blevet en kæmpe institution på Nibe Festival.

De Håndplukkede i Spejlteltet lørdag 31. august bliver et møde med fem af Danmarks ubetinget dygtigste komikere, Mikkel Klint Thorius, Jonas Mogensen, Morten Wichmann, Natasha Brock og Kasper Gross. Komikerne er på Danmarks turné som en del af standup konceptet ZULU Comedy Festival, som nu altså bliver en del af Aalborg Comedy Festival. De indtager scenerne med knivskarpt materiale og noget nær grinegaranti. Komikerne bidrager hver især til en helstøbt oplevelse, der involverer forskellige hjørner af stand-up genren samt rammende og ikke mindst humoristiske betragtninger.

Værtshuset John Bull, Geo og En På guitar har slået pjaltene sammen. Én på guitar er Simon Troelsgaard, der var guitarist i Dúné. Nu danner han sammen med Geo en comedy-musik konstellation for fuld udblæsning, hvor Geo og Simon tager tykt pis på både stand-up comedy og musikbranchen. Der er råd til øl, for entréen er den bedste nordjyske pris. Gratis.

Aalborg Comedy Festival runder af med verdensnavnet Michael McIntyre i Aalborghallen mandag 2. september. Michael McIntyre er ikke kun den største komiker i Storbritannien - han er en af de største i verden med store verdensturnéer det seneste årti. På hjemmebane slog han i 2012 en imponerende rekord ved at få de prestigefyldte nøgler til The O2, for hans imponerende 28 shows i den legendariske arena – flere end navne som Take That, One Direction og Prince og tangerede dermed også superstjernen Rihannas rekord fra 2011.

Du kan se en samlet oversigt over arrangementerne her:

Annonceret indhold

Nyeste