Er du en af de mange, der synes, det er sjovt at se andre trampe i pedalerne, så får du chancen når amatør-VM i landevejscykling vender tilbage til Nordjylland. Arkivfoto: Martin Damgård
Det sker

Vild med cykling? Stor event kommer til Aalborg

VM for amatører vender tilbage til byen - se her hvornår

28. september 2020 kl. 15:55

AALBORG: Det er populært at se andre være oppe på den store klinge og konkurrere om cykelsportens priser.

Og nu får du muligheden for at komme helt tæt på, når Aalborg igen skal være vært for amatør-VM i landevejscykling.

Du har oven i købet et par år til at glæde dig, for mesterskaberne afvikles først i 2024. Det er den internationale cykel union, UCI, der har tildelt Danmark - og dermed altså Aalborg - VM i landevejscykling for amatører. Vores by var også vært for mesterskabet i 2015.

- For Danmark som cykelnation er det vigtigt, at vi kan tiltrække og afvikle store elite- og breddeevents. Disse events understøtter det arbejde der foregår på alle niveauer i dansk cykling. Vi har en fantastisk foreningskultur med dygtige klubber og rigtig mange frivillige. Og vi har værdifulde partnerskaber med værtsbyer og Sport Event Denmark ser frem til at de ikoniske regnbuetrøjer endnu engang kan uddeles i Danmark, udtaler Henrik Jess Jensen, der er formand i Danmarks Cykle Union, i en pressemeddelelse.

Aalborg var også vært for samme VM i 2015, hvor deltagerne roste byen for værtskabet.

- Aalborg er valgt som værtsby for VM i Landevejscykling 2024 for amatører. Det er vi stolte over i Aalborg, for vi ønsker, at Aalborg skal være en kommune, hvor der ikke er langt til de store oplevelser. Bevægelse er en del af vores dna. Idræt og sport har da også en helt særlig plads i Aalborg og i aalborgensernes hjerter. Med vores store erfaring med at afholde store cykelsportsarrangementer er jeg sikker på, at deltagerne også denne gang vil få en helt fantastisk oplevelse i byen og på cyklerne, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Han tilføjer, at byrådet har ambition om at bringe Aalborg frem blandt de førende cykelbyer i Danmark.

- Inden for de seneste år er der lanceret en række indsatser, der skal motivere flere til at cykle. Jeg er overbevist om, at et arrangement som VM i Landevejscykling for amatører vil gøre interessen for cykling endnu større og sikre, at Aalborg også i fremtiden bliver markeret på landkortet som en helt fantastisk cykelby, lyder det.

Tidligere har op mod 3000 deltaget i UCI's VM i landevejscykling for amatører.

Annonceret indhold

Nyeste